Suora

  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Giron loppukirissä dramatiikkaa

Giovanni Visconti ylitti ensimmäisenä maalilinjan pyöräilyn Italian ympäriajon 17. etapilla, mutta voittajaksi julistettiin kuitenkin Diego Ulissi. Alberto Contador jatkaa edelleen Giron kokonaiskilpailun kärjessä.

urheilu
EPA

Farnese Vini-Neri Sottoli -tallin Visconti, Lampre-ISD:n Ulissi ja Movistar-tallin Pablo Lastras taistelivat tasapäin etappivoitosta. Visconti ylitti maaliviivan ensimmäisenä, mutta hänet pudotettiin kolmanneksi, koska hänen katsottiin tönineen Ulissin pois tieltään loppukirissä. Tämän takia Ulissi joutui kurvaamaan Lastrasin tielle ja häiritsi tämän ajoia.

Heti etapin jälkeen Visconti syytti kanssakilpailijoitaan vaarallisesta ajosta.

- Huusin useaan otteeseen Ulissille. Ajoin kaksi kertaa nopeammin kuin hän, jos en olisi nostanut kättäni, en olisi pysynyt pyöräni päällä, Visconti sanoi.

- Ulissi on nuori ja hän käyttäytyy sen mukaan. Hän on hyvin röyhkeä ja olen tyytyväinen, että ohitin hänet, mutta hieman katkera siitä, mitä tapahtui.

21-vuotias Ulissi oli asiasta eri mieltä.

- Olin edellä, yritin pitää paikkani ja keskityin vain maaliintuloon. Sen jälkeen tunsin, että minua työnnetään ja sen jälkeen vaihdoin ajolinjaani. Mutta tuomarit ovat tehneet päätöksensä ja se siitä.

Suomalaispolkijoiden päivä sujui jälleen kaksijakoisesti. Omega Pharma-Lotto-tallin Jussi Veikkanen saapui maaliin 97. sijalla 5.37 kärkikolmikolle jääneenä, kun taas tiistain aika-ajossa romahtanut Sky-tallin Kjell Carlström hävisi kärjelle yli 24 minuuttia.

- Tänään oli kovaa iskua jo heti alussa ja lopulta kärkeen tuli hyvä porukka, jossa oli mukana meidän ykkösmies Bakelandts. Häneltä ei kuitenkaan kiri onnistunut. Itselläni oli ihan ok-päivä. Otin viimeisen laskun rauhallisesti ja tulin maaliin pikkuporukassa. Huomenna yritetään taas irti, Veikkanen kertasi.

Kokonaistilanteessa Carlström on kuitenkin edelleen Veikkasen edellä. Carlström polkee 122. sijalla, kun Veikkanen löytyy sijalta 129. Kokonaiskisaa johtaa lähes 5 minuutin johdolla Alberto Contador ennen Michele Scarponia.

- Kova päivä taas. Asiaa ei helpottanut yhtään, että hengitystiet olivat aivan tukossa. Siinä on luultavasti syy siihen, että ajoin edellisen päivän mäkitempon niin huonosti. Nyt täytyy vain taistella muutama päivä Giron loppuun, kertoi Carlström.

Lähteet: YLE Urheilu - AFP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat