Suora

  • Urheiluruutu

Käsittämätön romahdus aiheutti Ranskan avointen suurimman yllätyksen

Tenniksen Ranskan avoimissa nähtiin torstaina toistaiseksi suurin yllätys, kun ennakkosuosikkeihin kuulunut Kim Clijsters putosi jatkosta. Hollantilainen Arantxa Rus kampesi voiton Clijstersista toisen kierroksen ottelussa erin 3-6, 7-5, 6-1.

urheilu
Arantxa Rus
EPA

Lähes kahden kuukauden kilpailutauolta olkapää-, ranne- ja nilkkavammojen jälkeen kentille palannut Clijsters aloitti ottelun mallikkaasti. Belgialainen vei avauserän helpohkosti nimiinsä lukemin 6-3.

Kakkossijoitetun Clijstersin peli alkoi takkuilla pahasti toisessa erässä, kun hän oli vain pelin päässä jatkopaikasta. 20-vuotias Rus pääsi mukaan kamppailuun ja nousi 2-5-tappioasemasta komeaan erävoittoon.

Päätöserässä Clijstersilla ei ollut enää mitään mahdollisuuksia hyvin liikkunutta Rusia vastaan. Hollantilainen mursi Clijstersin syötön peräti kolmesti ja vei erän murskalukemin 6-1.

- Pelasin tänään todella hyvin. Nyt minun on pidettävä huoli, että pelaan tällä tavalla joka päivä, sijoittamaton Rus kommentoi.

Clijsters teki ratkaisuerässä poikkeuksellisen paljon helppoja virheitä ja hänen liikkumisensa näytti vaikealta. Vielä huhtikuussa Clijstersin epäiltiin jättävän Ranskan avoimet kokonaan väliin.

Rus kohtaa seuraavaksi joko 25:nneksi sijoitetun Maria Kirilenkon tai Chanelle Scheepersin.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat