Suora

  • Närbild
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Contadorin entinen tallitoveri etappivoittoon - "Kiitokset Albertolle!"

Italialainen Paolo Tiralongo, 33, otti Italian ympäriajon 19. etapilla ammattilaisuransa ensimäisen voiton. Giron kokonaiskilpailun kärjessä jatkaa Tiralongon entinen tallitoveri Alberto Contador, joka kellotti saman ajan kuin italialaisajaja.

urheilu
Alberto Contador.
EPA

Astana-tallia edustava Tiralongo ajoi 209 kilometrin etapin vajaassa viidessä ja puolessa tunnissa. Italialainen lähti irtiottoon, kun kilpailua oli jäljellä vain reilut viisi kilometriä.

- Halusin antaa tänään kaikkeni. Tunsin oloni hyväksi ja yritin ajaa voittoon. Kun kisaa oli jäljellä kuusi kilometriä, Alberto sanoi minulle, että nyt olisi hyvä paikka iskeä. Se oli syy siihen, miksi lähdin irtiottoon, Tiralongo kertasi etapin jälkeen.

Contador kiri Tiralongon johdon kiinni 500 metriä ennen maaliviivaa, mutta antoi entisen tallitoverinsa rullata voittoon.

- Kiitokset Albertolle! Hän on loistava ystävä ja hienoa ajaja, Tiralongo hehkutti.

Contador kasvatti kokonaiskilpailussa eroaan toisena olevaan Michele Scarponiin 20 sekunnilla. Kun Italian ympäriajoa on jäljellä enää kaksi etappia, vaaleanpunaista paitaa yllään pitävä Contador on käyttänyt Giron etappeihin aikaa 77 tuntia 11 minuuttia ja 24 sekuntia.

- Tämänpäiväinen pätkä oli erityinen. Tiellä oli erittäin haastavia pätkiä. Kun minulla oli mahdollisuus, oli pakko hyökätä. Sen vuoksi jalkani tuntuivat vielä lopussakin hyviltä.

Suomalaisista Jussi Veikkanen ajoi hyvän 18. etappinsa jälkeen perjantaina vasta sijalle 91, reilun 20 sekunnin päähän kärjestä. Kjell Carlström puolestaan polki sijalle 125.

Lähteet: YLE Urheilu - Reuters - AP

Suosittelemme

Tuoreimmat