Hyppää sisältöön

Korson Veto lentopallon Mestaruusliigaan

Vantaalainen Korson Veto on hyväksytty lentopallon miesten liigaan kaudelle 2011-2012. Mestaruusliigan hallitus päätti asiasta maanantaina pitämässään puhelinkokouksessa.

Korson Vedon viime kauden lentopallomiehistö Kuva: korsonveto.fi

Liigapaikkaa haki myös liigasta pudonnut Pohjois-Karjalan Liiga-Riento. Aikaisemmin toukokuussa Salon Piivolley jätettiin ilman liigalisenssia talousvaikeuksien takia.

Liigan mukaan päätös Korson hyväksymisestä pohjautuu liigan omaan strategiaan ja toiminta-ajatukseen sekä seuroja koskevaan kokonaisarviointiin. Mestaruusliigan näkökulmasta yleisön ja median kiinnostavuuden lisääntyminen oli yksi tärkeimmistä elementeistä.

Liigahallitus arvioi seurojen toimittamien dokumenttien pohjalta myös seurojen varsinaisen seuratoiminnan tasoa ja suunnitelmallisuutta, urheilu- ja valmennustoimintaa sekä seurojen talouden tunnuslukuja.

Korson Veto on pelannut lentopallon SM-liigassa aikaisemminkin. Vuonna 2004 SM-pronssia voittanut Veto putosi liigasta kauden 2006-2007 päätteeksi. Tällä kaudella KoVe voitti 1-sarjan lohkonsa, mutta hävisi finaalin Kokkolan Tiikereitä vastaan.