Lewis Korir palasi sisuuntuneena takaisin

Turun Urheiluliiton kenialaisvahvistus Lewis Korir juoksi perinteikkäissä Toukokuun kisoissa 10000 metriä loistavaan aikaan 27.41,33. Korir voitti seuraavaa kilpailijaa yli kaksi täyttä ratakierrosta.

Lewis Korir. Kuva: YLE

Koririn upea juoksu oli 40:nnen kerran järjestettyjen Toukokuun kisojen huipentuma, joka jätti kaikki muut suoritukset varjoonsa. Juoksun aikana vallitsi ihanteellinen lähes tyyni sää lämpötilan ollessa 17 astetta.

Lewis Korir muuutti ensi kerran Suomeen jo vuonna 2007. Toissavuonna hän voitti Suomen mestaruudet 5000 ja 10000 metrillä ja maratonilla, mutta menetti Suomen ja Kalevan kisojen edustusoikeuden SUL:n muutettua edustusoikeussäännöstöään.

Korir on tämänkin jälkeen asunut Suomessa ja kertoi hakevansa tulevaisuudessa Suomen kansalaisuutta. Koririn aika on Eläintarhan kenttäennätys ja alittaa parhaan suomalaisen Suomessa juokseman ajan, joka on Martti Vainion 27.42,65.

Toisena Korirín jälkeen juoksi pitkään Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Henri Manninen, mutta kierroslaskuvirheen vuoksi Manninen erehdyksessä keskeytti kierrosta ennen maalia oltuaan noin 29.40:n vauhdissa.