Suora

  • Katowice Minor CS:GO
  • Jääkiekkokierros
  • Suomen Urheilugaala
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Vihdoinkin se tapahtui - Djokovicin voittoputki poikki!

Novak Djokovicin huikea voittoputki tenniskentillä tuli vihdoin päätökseensä Ranskan avointen välieräottelussa. Ensimmäisenä tänä vuonna Djokovicin pystyi kukistamaan Roger Federer, joka eteni finaaliin lukemin 7-6(7-5), 6-3, 3-6,7-6(7-5). Federer kohtaa sunnuntain finaalissa Rafael Nadalin.

urheilu
YLE

Uskomattomassa vireessä koko alkuvuoden olleen Djokovicin voittoputki kesti 43 ottelua. Vuoden alusta voittoja kertyi 41. John McEnroen 42 voiton ennätys vuoden alusta lähtien pysyi voimassa. Djokovicin putkeen sisältyi kolme voittoa Federeristä ja neljä voittoa maailmanlistan ykkösestä Rafael Nadalista.

Sveitsiläisen syöttö toi hänelle suoria pisteitä ja myös kämmenlyönti oli tehokas. Djokovicin peliin alkoi ottelun edetessä ilmaantui virheitä, joita on nähty hyvin vähän alkuvuoden aikana.

Ottelu alkoi varsin erikoisesti. Molemmat mursivat toistensa ensimmäiset syöttövuorot ja kolmannessa pelissä Djokovic oli jälleen 0-40 -tappiolla syöttöään. Federer ei kuitenkaan pystynyt toiseen murtoon.

Federer piti puhtaasti syöttönsä ja tasoitti 2-2:een. Sveitsiläinen sai jälleen murtopallon Djokovicin seuraavassa syöttövuorossa, mutta ei tälläkään kertaa onnistunut. Seuraavassa Federerin syöttövuorossa puolestaan Djokovic onnistui ja siirtyi 4-2 -johtoon.

Syöttöjen pitäminen vaikutti olevan toisessakin välieräottelussa vaikeaa. Federer mursi jälleen välittömästi takaisin.

Djokovic hankki kaksi eräpalloa Federerin syöttäessä tilanteessa 4-5, mutta sveitsiläinen selvitti tilanteen. Avauserän ratkaisu siirtyi katkaisupeliin, jonka Federer voitti 7-5.

Federer otti vahvan otteen kamppailusta siirtymällä toisessa erässä murrolla 3-1 -johtoon. Nopean oman syöttövuoron pidon jälkeen sveitsiläisellä oli useita murtopalloja 5-1:een, mutta Djokovic kesti.

Djokovicin seuraavalla syöttövuorolla tilanteessa 2-5 Federerillä oli peräti viisi eräpalloa, mutta Djokovic selviytyi jälleen. Federer pystyi pitämään oman syöttönsä ja vei toisen erän 6-3.

Serbialaisen selkäranka ei kuitenkaan katkennut. Hän mursi Federerin syötön heti kolmannen erän alussa. Tämä murto riitti erävoittoon lukemin 6-3.

Neljäs erä alkoi tasaisena. Molemmat pitivät syöttöjään pimenevässä illassa. Federerin syöttäessä tilanteessa 4-4 pelattiin pitkä syöttövuoro, jonka päätteeksi Djokovic mursi ja pääsi syöttämään erävoitosta. Federer ei kuitenkaan antanut periksi, vaan pelasi loistavan syöttövuoron ja mursi takaisin tilanteeksi 5-5. Ratkaisu siirtyi katkaisupeliin, jossa Federer oli parempi luvuin 7-5.

Lähteet: YLE Urheilu

Suosittelemme

Tuoreimmat