Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Assembly Winter 2020: CS:GO -turnauksen lohkovaihe, perjantai

Kiinalainen Li Na teki tennishistoriaa

Kiinalainen Li Na voitti Ranskan avoimen tennisturnauksen naisten loppuottelussa puolustavan mestarin Francesca Schiavonen 6-4, 7-6(7-0). Li Nasta tuli ensimmäinen aasialainen tenniksen Grand Slam -voittaja kaksinpelissä.

urheilu
YLE

Loppuottelussa olivat vastakkain Schiavonen monipuolinen, kierteisiin perustuva peli ja Li Nan nykytrendin mukainen koviin peruslyönteihin nojaava peli. Tällä kertaa finaalissa ei nähty teinityttöjä. Kuudenneksi sijoitettu Li on 29-vuotias, viidenneksi sijoitettu Schiavone 30-vuotias.

Li Nan voimapeli oli liikaa Schiavonelle lähes koko ottelun ajan. Myös kiinalaisen syöttö toimi mainiosti.

Kiinalaisella oli murtopallo heti ensimmäisessä Schiavonen syöttövuorossa, mutta ensimmäiseen murtoon hän pystyi tilanteessa 2-2. Li Na piti omat syöttönsä vakuuttavasti ja voitti avauserän ilman suurta draamaa 6-4.

Heti toisen erän alussa Li mursi jälleen. Seuraavassa syöttövuorossa Schiavone hankki hyvällä pelillä murtopallon, mutta ei onnistunut murrossa. Lillä oli mahdollisuus lisämurtoihinkin, mutta italialainen selvitti tilanteet.

Otteluun tuli uusi käänne, kun Schiavone onnistui murrossa ja tasoitti tilanteen 4-4:ään. Italialainen syttyi taistelemaan ja siirtyi 5-4 -johtoon pitämällä oman syöttönsä. Hän pääsi kahden pisteen päähän erävoitosta, mutta ratkaisu siirtyi katkaisupeliin, jonka Li vei puhtaasti 7-0.

Li Na pelasi uransa ensimmäisen kerran Grand Slam -finaalissa tammikuussa Australian avoimissa. Silloin hän hävisi Kim Clijstersille, mutta nyt tuli ensimmäinen voitto. Ennen finaalia Li voitti Petra Kvitovan, Victoria Azarenkan ja Maria Sharapovan.

Lähteet: YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat