Suora

  • Katowice Minor CS:GO
  • Supercoppa Juventus - Milan
  • Jalkapallon Italian cup, Supercoppa Juventus - Milan
  • Urheiluruutu

Li Nan pitkä matka maailman huipulle

Sulkapallosta yhdeksänvuotiaana tennikseen vaihtanut Li Na on tehnyt pitkän matkan tennishuipulle. Hän ehti jo lopettaakin uransa, kun menestystä ei tullut. Nyt hän on ensimmäinen aasialainen Grand Slam -turnauksen kaksinpelimestari.

urheilu
EPA

Li pelasi ensimmäisessä Grand Slam -finaalissaan tammikuussa Australian avoimissa, mutta sen jälkeen hän hävisi neljässä peräkkäisessä turnauksessa avauskierroksella.

Li teki omat johtopäätöksensä. Hän palkkasi tanskalaisen Michael Mortensenin valmentajakseen ja siirsi aviomiehensä Jiang Shanin lyöntipartnerikseen.

Li aloitti lapsena monen kiinalaisen tavoin sulkapallon, mutta valmentaja siirsi hänet tennikseen yhdeksänvuotiaana.

- Kun olin pelannut kaksi vuotta, sulkapallovalmentaja sanoi "et ole kovin hyvä sulkapallossa, joten sinun pitäisi siirtyä tennikseen", Li kertoi.

Li ehti jo lopettaa uransa parikymppisenä, kun menestystä ei tullut. Hän oli myös ristiriidoissa Kiinan urheiluviranomaisten kanssa, mm. otettuaan tatuoinnin ja valitessaan miehensä valmentajakseen virallisten valmentajien sijasta.

Nyt Li on kansallissankari Kiinassa.

Hänestä tuli ensimmäinen kiinalainen WTA-turnauksen voittaja, ensimmäinen kiinalainen, joka nousi kymmenen parhaan joukkoon ja nyt ensimmäinen kiinalainen Grand Slam -voittaja. Li nousi Australiassa yleisön suosikiksi huumorintajuisten kommenttiensa vuoksi.

Nyt hän ei pääse heti kotimaahansa juhlimaan mestaruuttaan, koska Wimbledon odottaa jo parin viikon päästä.

- Nyt ei ole aikaa mennä Kiinaan. Jos en pelaa hyvin Wimbledonissa, ehkä ihmiset unohtavat minut. Nyt nautin tästä tiimini kanssa ja yritän keskittyä Wimbledoniin. Pelaan Eastbournessa ennen Wimbledonia.

- Tämä on unelmien täyttymys. Uskon, että tennis tulee suuremmaksi ja suuremmaksi Kiinassa.

Lähteet: YLE Urheilu - AFP

Suosittelemme

Tuoreimmat