Suora

  • Mäkihypyn miesten karsinta, Titisee-Neustadt
  • Mäkihypyn miesten karsinta, Titisee-Neustadt
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Nadal nousi Björn Borgin rinnalle

Rafael Nadal voitti Ranskan avoimen tennisturnauksen kuudennen kerran ja nousi jakamaan ennätystä mestaruuksien määrässä Björn Borgin kanssa. Roger Federer aloitti finaalin loistavasti, mutta Nadal jyräsi vastustamattomasti voittoon numeroin 7-5, 7-6, 5-7, 6-1.

urheilu
EPA

Odotukset olivat huipussaan, kun viime vuosien tenniskenttien hallitsijat Federer ja Nadal kohtasivat jälleen Grand Slam -finaalissa. Edellisestä kerrasta olikin kulunut jo jonkin aikaa, se tapahtui Australian avoimissa vuonna 2009.

Nadalilla oli ollut etulyöntiasema keskinäisissä otteluissa. Hän johti niitä ennen ottelua 16-8. Ennen kaikkea Ranskan avoimissa Nadal oli ollut Federerille ylitsekäymätön este. Espanjalainen oli voittanut kaikki kohtaamiset, kolme kertaa finaalissa ja kerran välierässä. Mallorcan härkä on hävinnyt vain yhden ottelun urallaan Ranskan avoimissa.

Toisaalta Federer oli pelannut läpi turnauksen hyvin, kun taas Nadal ei ole ollut aivan parhaimmillaan.

Federer aloitti terävästi ja Nadal joutui vaikeuksiin heti ensimmäisessä syöttövuorossaan. Lopulta sveitsiläinen mursi neljännellä murtopallollaan. Omat ensimmäiset syöttövuoronsa Federer piti helposti ja siirtyi 3-0 -johtoon.

Federer syötti vakuuttavasti ja pystyi hallitsemaan myös peruslyöntipalloja. Nadalin syöttäessä tilanteessa 2-5 Federer hankki eräpallon, mutta löi pysäytyslyönnin niukasti leveäksi. Kun Federer syötti erävoitosta Nadal syttyi taistelemaan ja hänen pelitasonsa nousi. Hän mursi takaisin huikean pallorallin jälkeen.

Erän lopulla nähtiin loistavia palloja. Nadal otti väkisin toisen murron ja pääsi syöttämään erävoitosta. Avauserä Nadalille 7-5, vaikka Federerillä oli eräpallo jo 5-2 -tilanteessa.

Nadalin momentum jatkui toisen erän alussa. Hän mursi heti ja piti syöttönsä. Federer piti seuraavan syöttönsä ja katkaisi espanjalaisen voitettujen pelien sarjan seitsemään. Ottelu näytti olevan Nadalin hallussa, mutta erän kahdeksannessa pelissä Federer mursi muutaman uskomattoman pallorallin jälkeen.

Ilo oli kuitenkin lyhytaikainen, sillä Nadal mursi heti takaisin ja siirtyi 5-4 -johtoon. Nadal hankki eräpallon omassa syötössään. Federer selvitti sen, ja tilanteessa 40-40 sade keskeytti ottelun hetkeksi. Sadekatkon jälkeen sveitsiläinen onnistui murtamaan ja erän ratkaisu siirtyi katkaisupeliin. Siinä Nadal meni 4-0 -johtoon ja vei sen numeroin 7-3.

Kolmannessa erässä Nadal siirtyi murrolla 4-2 -johtoon ja ottelu näytti ratkaistulta. Federer nousi kuitenkin vielä mukaan taisteluun viemällä heti perään Nadalin syöttövuoron puhtaasti. Tilanteessa 5-5 Federer mursi jälleen, piti oman syöttönsä ja vei kolmannen erän 7-5.

Federer sai hengen päälle ja neljännen erän ensimmäisessä syöttövuorossa hänellä oli kolme peräkkäistä murtopalloa. Nadal kuitenkin selviytyi tilanteesta. Nadal sai vastaavan tilanteen hetkeä myöhemmin. Hän onnistui ja siirtyi 3-1 -johtoon. Nadal mursi vielä toisen kerran ja vei neljännen erän 6-1.

Lähteet: YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat