1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Barca ja Real Madrid kiivaassa sanasodassa

Espanjan jalkapallojättien Barcelonan ja Real Madridin välinen sanasota muuttui torstaina kiivaammaksi, kun katalonialaisseuran puheenjohtaja Sandro Rosell syytti madridilaisia epäurheilijamaisesta käytöksestä ja antoi täyslaidallisen päävalmentaja Jose Mourinhon suuntaan.

Urheilu
Sandro Rosell.
EPA

Barcelonan ja Real Madridin välit tulehtuivat pahasti tämän kevään neljässä kohtaamisessa 18 päivän sisällä. Rosell käytti kauden viimeisen lehdistötilaisuutensa arkkivihollisen mollaamiseen.

- Me uskomme, että tällä kaudella Real Madrid on astunut kaikkien rajojen yli välttämättömässä urheilullisessa kilpailussa. Se on tehnyt meidän seuraamme vastaan syytöksiä, joilla ei ole minkäänlaisia perusteita, hän julisti.

- Kilpailu jatkuu ensi kaudella, mutta me emme salli sitä, että urheilullisen käytöksen rajat ylitetään jälleen. Jalkapallo tarvitsee reilua kilpailua, ja FC Barcelona tekee kaikkensa pitääkseen siitä kiinni.

Barcelona pudotti Real Madridin Mestarien liigan välierissä ja vei La Ligan mestaruuden kolmannen kerran peräkkäin. Real Madrid puolestaan kaatoi katalonialaiset Espanjan cupin finaalissa.

Kohtaamisia leimasivat sukeltamiset ja "torikokoukset" sekä ottelujen jälkeiset syytökset vastustajaa kohtaan. Esimerkiksi Real-luotsi Mourinho väitti Barcelonan saavan suosiollista kohtelua erotuomareilta.

Lisäksi madridilaisseura valitti Barcelonan pelaajien käytöksestä Euroopan jalkapalloliitolle Uefalle. Barca puolestaan teki oman valituksensa Mourinhon kommenteista, ja portugalilainen sai myöhemmin viiden ottelun mittaisen toimitsijakiellon sekä 50 000 euron sakot.

Mourinho ei ole tyytynyt tuomioonsa, vaan hänen tapaustaan käsitellään 29. heinäkuuta. Mies on vannonut käyttävänsä kaikki mahdolliset keinot taistellakseen rangaistusta vastaan.

- Real Madridin valmentajan lehdistötilaisuus Mestarien liigan välierien ensimmäisen osaottelun jälkeen Bernabeulla saattoi häpeään kaikki, jotka pitävät itseään urheilijoina, totesi Rosell.

Barcelonan leirissä suututtiin myös siitä, että radioasema Cadena Cope kertoi nimettömän Real Madridin edustajan vihjanneen katalonialaisten käyttävän dopingia.

- Voin vannoa, että jos joku FC Barcelonan nimissä tekisi tällaisia syytöksiä, me toimisimme päättäväisesti, kieltäisimme sen välittömästi ja veisimme vastuussa olevat oikeuteen, puheenjohtaja korosti.

- Olisimme arvostaneet vastaavaa reaktiota Real Madridilta, mutta valitettavasti näin ei käynyt.

Rosellin mielestä nyt on Real Madridin puheenjohtaja Florentino Perezin aika korjata seurojen tulehtuneita välejä.

Lähteet: YLE Urheilu - Reuters