Suora

  • Taitoluistelun EM, naisten lyhytohjelma
  • Taitoluistelun EM, naisten lyhytohjelma
  • Taitoluistelun EM, parien lyhytohjelma
  • Jääkiekkokierros
  • Mestaruusliiga: Tiikerit - Hurrikaani
  • Taitoluistelun EM, parien lyhytohjelma
  • Närbild
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Pitkä piina ohi - Boston voitti Stanley Cupin

Boston Bruins on voittanut jääkiekkoliiga NHL:n mestaruuden. Seurahistorian kuudes Stanley Cup varmistui, kun Boston voitti Vancouver Canucksin vieraissa 4-0 ja paketoi finaalisarjan voitoin 4-3.

urheilu
Boston Bruins juhlii Stanley Cupia.
YLE

Ottelun alku oli loistavaa jääkiekkoviihdettä. Kumpikin joukkue oli liikkeellä raikkaalla jalalla, ja molemmat maalivahdit laitettiin testiin heti ottelun alussa. Alkuminuuttien paras paikka tuli Bostonin David Krejcille, jonka yrityksen maalin edestä paljon parjattu Canucks-maalivahti Roberto Luongo kuitenkin torjui.

Vancouverin pelaajista parhaiten esillä olivat ottelun alussa Sedinin veljekset. Sekä edellisessä ottelussa finaalisarjan pistetilinsä avannut Henrik että velipoika Daniel pääsivät hyvään maalipaikkaan, jotka Tim Thomas kuitenkin selvitti. Thomasista tuli avauserässä eniten laukauksia yhtenä playoff-keväänä torjunut maalivahti.

Avauserässä ei nähty juuri edes pelikatkoja, ja pelin virtaus oli kiihkeää. Avausmaali nähtiin ajassa 14.37. Brad Marchand syötti näyttävien kiemuroiden jälkeen keskelle, josta Patrice Bergeron laukoi suoraan syötöstä 1-0-osuman. Henrik Sedin katseli vierestä, ja Roberto Luongo oli voimaton. Ensimmäistä kertaa finaalisarjassa vierasjoukkue teki avausmaalin.

Maalin jälkeen Boston otti peliä hivenen haltuunsa, ja Vancouverille alkoi tulla kiekonmenetyksiä, joita ottelun alussa tuli enemmän Bostonille. Lisämaaleja ei jäähyttömässä avauserässä nähty, joten ensimmäiselle erätauolle lähdettiin 1-0-vierasjohdossa.

Marchand ja Bergeron loistivat myös toisessa erässä

Bostonin vahva ote piti vielä toisen erän alussakin. Mahtavan kevään pelannut tulokashyökkääjä Brad Marchand kilautti komean nousun päätteeksi kiekon Vancouverin maalin tolppaan heti erän toisella minuutilla. Hiljalleen ote kuitenkin siirtyi ottelu kuitenkin tasoittui, ja myös Vancouver pääsi peliin takaisin mukaan.

Toisen erän yhdeksännellä minuutilla Bruins-kapteeni Zdeno Chara antoi omassa päädyssään karmean harhasyötön, ja Alex Burrows pääsi avopaikkaan. Jäätävällä varmuudella Bruins-maalilla heilunut Tim Thomas kuitenkin peitti hyvin, ja lopulta Chara itse pelasti tilanteen maalivahdin alueelta.

Ajassa 32.13 Vancouver sai kylmän suihkun. Marchand, kentän ehdottomasti näkyvin hahmo, riisti kiekon maalin kulmalla Kevin Bieksalta ja veivasi vanhanaikaisella kiekon Luongon ohi. Maali oli tulokkaalle jo finaalien neljäs. Maaliin syöttöpisteen saanut Mark Recchi pääsi hetkeä myöhemmin puolittaiseen läpiajoon, jonka Luongo kuitenkin selvitti.

Erän lopulla Vancouver sai ottelun ensimmäisen ylivoiman, mutta lopputulos oli Canucksin kannalta karmea. Kesken painostuksen Patrice Bergeron karkasi alivoimalla läpiajoon ja runnoi kiekon Christian Ehrhoffin mukana roikkumisesta huolimatta verkkoon. Boston lähti toiselle erätauolle tukevassa 3-0-johdossa.

Päätöserä kosmetiikkaa - Boston teki playoff-historiaa

Päätöserässä Boston pelasi erittäin järkevästi pyrkien pyörittämään peliä myös hyökkäyspäädyssään. Vancouver ei päässyt kunnon maalipaikoille, ja vähätkin tilanteet Tim Thomas selvitti ilman minkäänlaisia vaikeuksia.

Päätösminuuteilla yleisö Vancouverissa oli jo hiirenhiljaa, ja Boston suorastaan nautiskeli viimeiset minuutit pois alta. Runkosarjassa itäisen konferenssin kolmospaikan ottanut Boston voitti lopulta 4-0 Brad Marchandin kruunattua huippuiltansa 4-0-maalilla tyhjiin.

Ottelusarjan kaikki aiemmat ottelut olivat päättyneet kotivoittoon. Boston voitti tänä keväänä peräti kolme ottelusarjaa seitsemännessä ottelussa, mikä on uusi NHL-ennätys. Boston löi seitsemännessä ottelussa myös Montrealin ensimmäisellä playoff-kierroksella ja Tampa Bayn itäisen konferenssin finaaleissa.

Mestaruus on Bostonille sen historian kuudes ja ensimmäinen sitten vuoden 1972. Runkosarjan voittanut Vancouver sen sijaan jäi yhä ilman Stanley Cup -voittoa - kuten myös Kanada, jonka kaupunki on viimeksi juhlinut Stanley Cupia vuonna 1993.

Lähteet: YLE Urheilu

Suosittelemme

Tuoreimmat