Williamsien paluu sähköistää Wimbledonia

Venus ja Serena Williamsin paluu kentille pitkien loukkaantumisten jälkeen tuo sähköä maanantaina alkavan Wimbledonin tennisturnauksen naisten sarjaan. Jompikumpi sisaruksista on voittanut yhdeksän edellisestä yhdestätoista Wimbledonista.

urheilu
Venus Williams.
YLE

Serena Williams voitti viime vuoden Wimbledonin, mutta astui sen jälkeen ravintolassa lasinsiruihin. Jalkaleikkausten ja keuhkoveritulpan vuoksi Serena oli pois kentiltä lähes vuoden. Venus Williams puolestaan oli tammikuun Australian avoimista lähtien sivussa vatsalihasvamman vuoksi.

Molemmat palasivat kentille juuri Wimbledonin alla, tällä viikolla Eastbournen ruohoturnauksessa. Molempien peli oli vielä hiukan ruosteessa, tosin Venus esitti ajoittain varsin hyviä otteita. Serenan turnaus päättyi tappioon Vera Zvonarevalle, Venuksen Daniela Hantuchovalle.

On mielenkiintoista nähdä, kuinka paljon sisarukset ehtivät parantaa peliään Wimbledonin aikana ja onko mestarin nimi tänäkin vuonna Williams.

Muutenkin tilanne on yhtä avoin kuin viime aikoina naisten turnauksissa on ollut tapana. Kim Clijsters joutui jäämään pois nilkkavamman vuoksi. Maailmanlistan ykkönen Caroline Wozniacki hakee yhä ensimmäistä Grand Slam -voittoaan, mutta on epätodennäköistä, että se tulisi Wimbledonista.

Maria Sharapova on toinen "Williamsien ulkopuolisista" pelaajista, joka on voittanut Wimbledonin 11 viime vuoden aikana (toinen on uransa lopettanut Amelie Mauresmo). Sharapova voitti 17-vuotiaana vuonna 2004. Venäläisen ura lähti huimaan nousuun, mutta sitten tuli olkapäävamma, joka on kiusannut pitkään. Nyt Sharapovalla on hyvä mahdollisuus palata Grand Slam -voittajaksi, jos hänen syöttönsä kulkee ruohokentällä.

Li Na on tehnyt historiaa pitkin vuotta. Australian avoimissa hän eteni ensimmäisenä kiinalaisena Grand Slam -finaaliin ja Ranskan avoimissa otti voiton. Kiinalaisella on kaikki mahdollisuudet jatkaa komeaa sarjaansa Wimbledonissa.

Vuoden 2007 Wimbledon-finalisti Marion Bartoli voitti lauantaina todella tuulisissa oloissa pelatun Eastbournen turnauksen. Finaalissa ranskalainen voitti Petra Kvitovan. Hyvää ruohopeliä on esittänyt myös Daniela Hantuchova, joka kuitenkin loukkasi vatsalihastaan Eastbournen välierässä.

Viime vuoden finalisti Vera Zvonareva kuuluu myös mestarisuosikkeihin. Vahvoja voivat olla myös Victoria Azarenka ja Samantha Stosur sekä huipulle tällä kaudella nousseet saksalaiset Andrea Petkovic ja Julia Görges.

Lähteet: YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat