Suora

  • Urheiluruutu

Villas-Boas erosi Portosta, matkalla Chelseaan

Jalkapalloseura Porton päävalmentaja Andre Villas-Boas, 33, on eronnut tehtävästään. Hänen odotetaan siirtyvän lähipäivinä lontoolaisen Chelsean peräsimeen.

urheilu
Andre Villas Boas
Mario Cruz / EPA

Portugalilaisen uutistoimiston Lusan mukaan Villas-Boas lähetti Portolle tiistaina faksin, jossa hän ilmoitti purkavansa sopimuksensa ja maksavansa purkupykälän vaatiman summan.

- Jos joku tallettaa 15 miljoonaa euroa tilillemme ja hän haluaa lähteä, emme voi tehdä mitään, koska niin lukee sopimuksessa, Porton puheenjohtaja Pinto da Costa totesi.

Eri tiedotusvälineiden mukaan Villas-Boasista on tulossa Chelsean uusi luotsi kolmen vuoden sopimuksella. Englantilaisseura etsii parhaillaan seuraajaa Carlo Ancelottille, joka sai lähteä viime kuussa.

Tiistai-iltana Porton presidentti vahvisti Villas-Boasin uuden osoitteen ja toivotti tälle "suurta menestystä".

Villas-Boas on aiemmin toiminut maanmiehensä Jose Mourinhon kakkosmiehenä. Hän johdatti Porton päättyneellä kaudella liigamestaruuteen ja Eurooppa-liigan voittoon.

Kansainvälisen jalkapallon kuumimpiin nimiin lukeutuva Villas-Boas on kaikkien aikojen nuorin päävalmentaja, joka on voittanut merkittävän eurooppalaisen seurajoukkuekilpailun.

Chelsea jäi kaudella 2010-2011 ilman pokaalia. Keväällä 2010 Ancelotti johdatti joukkueen tuplamestariksi, mutta hänelle näytettiin tänä vuonna ovea pian Valioliigan päätöskierroksen jälkeen.

Lähteet: YLE Urheilu - AP - AFP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat