SS: KalPa vahvisti hyökkäystään Hentusella

Kaksi viime kautta Jokereissa SM-liigaa pelannut hyökääjä Jukka Hentunen on tehnyt kahden vuoden sopimuksen KalPan kanssa, kertoo Savon Sanomat. Hentunen, 37, voitti toissa kaudella SM-liigan maalikuninkuuden ja oli viime kaudella Jokereiden neljänneksi tehokkain pelaaja 6+26=32 tehopisteellään.

Kuva: Tomi Hänninen

– Asiat loksahtivat kohdalleen. Keskustelimme pitkään perheen kanssa ja kaikki olivat halukkaita rakentamaan elämää Kuopiossa. Kun päätimme muuttaa Kuopioon, oli luonnollista, että pelaan KalPassa, Hentunen kertoi Savon Sanomille.

SM-liigauransa HPK:ssa kaudella 1998-99 aloittanut Hentunen tuo KalPaan paljon kokemusta. Hentunen pelaa Savon Sanomien mukaan tulevalla kaudella samassa ketjussa paluun kaukaloihin tekevän, 38-vuotiaan Sami Kapasen kanssa.

– On hienoa päästä pelaamaan Samin kanssa, mutta täytyy muistaa, että KalPa on täynnä hyviä pelaajia. Meillä on sopiva koostumus kokemusta ja nuorta lahjakkuutta, Hentunen sanoi.

Varkaudessa kiekko-oppinsa saanut Hentunen on pelannut urallaan myös NHL:ää Calgary Flamesissa ja Nashville Predatorsissa. Lisäksi kokemusta on kertynyt KHL:stä Kazanin riveistä sekä Sveitsin liigasta Fribourgin ja Luganon paidoissa.