Mannisen menestyksekkäälle uralle päätös

Yhdistetyn nelinkertainen maailmancupin voittaja sekä moninkertainen olympia- ja MM-mitalisti Hannu Manninen on päättänyt lopettaa pitkän kilpauransa.

urheilu

Manninen voitti yhdistetyn maailmancupin kokonaiskilpailun neljä kertaa peräkkäin vuosina 2004-2007. Hänellä on 48 maailmancupin osakilpailuvoittoa.

Arvokisoissa mitaleita tuli lähinnä joukkuekilpailuista. Henkilökohtainen kruunu uralle tuli Sapporon MM-laduilta 2007, kun Manninen taisteli sprinttikultaa.

Manninen lopetti kilpailu-uransa kertaalleen jo keväällä 2008, mutta palasi takaisin vuoden tauon jälkeen.

Paluun jälkeiset kautensa 2009-10 ja 2010-11 Hannu Manninen kilpaili lentäjäopintojen ohella. Nyt kilpailukauden 2011-12 lähestyessä Manninen päätti lopettaa huippu-urheilijan uransa yhdistetyssä ja keskittyä talvella toisella lapsella kasvaneeseen perheeseensä ja työuraansa lentäjänä.

- Aloitin kauteen valmistautumisen täysillä ja suunnitelmat valmennusjohdon kanssa olivat valmiina huippukauteen tähdäten. Tilannetta pohdittuani pienten lasten isänä ja työuran aloittamisen mahdollisuus valmistuttuani ovat hienoja asioita elämässäni, joiden totesin nyt olevan etusijalla, kertoo Manninen Finnjumpingin tiedotteessa.

Lähteet: YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat