Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

STT:n doping-jutussa annetaan tuomio

Helsingin käräjäoikeus antaa torstaina iltapäivällä tuomionsa STT:n doping-oikeudenkäynnissä. Syyttäjä vaatii neljälle entiselle hiihtovaikuttajalle ehdollista vankeutta törkeästä petoksesta tai sen yrityksestä. Kaikki epäillyt kiistävät syytteen.

urheilu
YLE

Syyttäjän mukaan entinen kilpahiihtäjä Jari Räsänen sekä entiset hiihtovaikuttajat Pekka Vähäsöyrinki, Antti Leppävuori ja Jari Piirainen erehdyttivät tuomioistuimia STT:tä vastaan käydyissä oikeudenkäynneissä vuosina 1999 - 2001.

STT julkaisi vuoden 1998 alussa kirjoituksia, jotka antoivat ymmärtää, että Suomen huippuhiihdon piirissä oli liikkunut dopingaineita ja että monet Hiihtoliiton avainhenkilöt olivat tienneet asiasta.

Räsänen ja Hiihtoliiton 18 johtohenkilöä nosti kunnianloukkausjutun STT:tä vastaan. Lopulta hovioikeus tuomitsi STT:n entisen toimittajan ja entisen päätoimittajan viidestä julkisesta herjauksesta sakkoihin ja vahingonkorvauksiin.

Oikeudenkäynnissä syyttäjä katsoi, että Räsänen, Vähäsöyrinki, Leppävuori ja Piirainen olivat vaatineet kärsimyskorvauksia kunnianloukkauksesta valheellisin perustein.

Syyttäjän mukaan syytetyt pyrkivät saamaan itselleen oikeudetonta taloudellista hyötyä johtamalla oikeusistuimia harhaan.

Syyttäjä vaatii vastaajille ehdollisia vankeusrangaistuksia. Räsäselle enintään vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdollista vankeutta, Leppävuorelle 8 - 10 kuukautta ehdollista, Piiraiselle ja Vähäsöyringille 6 - 9 kuukautta ehdollista.

Kaikki epäillyt ovat kiistäneet syyllistyneensä mihinkään rikokseen.

Runsaan kuukauden kestäneen värikkään oikeudenkäynnin tuomio julkistetaan iltapäivällä kello 14.

Lähteet: YLE Uutiset

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat