Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Djokovic finaaliin ja maailmanlistan kärkeen

Novak Djokovic eteni Wimbledonin tennisturnauksen finaaliin ja varmisti nousevansa maailmanlistan ykköseksi maanantaina ilmestyvällä listalla. Djokovic voitti välierässä Jo-Wilfried Tsongan 7-6(7-4), 6-2, 6-7(9-11), 6-3.

urheilu
EPA

Djokovic pelaa sunnuntaina uransa ensimmäisen kerran Wimbledonin loppuottelussa. Hän on voittanut kaksi Grand Slam -turnausta, Australian avoimet vuonna 2008 ja tänä vuonna. Djokovic on hävinnyt tänä vuonna vain yhden ottelun, Ranskan avointen välierän Roger Federerille.

Djokovic kohtaa finaalissa joko Rafael Nadalin tai Andy Murrayn. Riippumatta finaalin tuloksesta Djokovic syrjäyttää Nadalin listan kärjessä. Federer tai Nadal on pitänyt listan ykköspaikkaa helmikuusta 2004 lähtien.

Djokovic pystyi pitämään kontrollissa Tsongan voimapelin, jolla ranskalainen pudotti Roger Federerin puolivälierässä. Serbi hallitsi ottelua täysin alkuvaikeuksien jälkeen lukuunottamatta pientä herpaantumista kolmannen erän lopussa. Kamppailussa nähtiin viihdyttäviä palloralleja, kun molemmat pelaajat syöksyivät pitkin kenttää.

Tsonga aloitti murtamalla Djokovicin syötön heti ottelun aluksi. Djokovicilla oli murtopallo heti Tsongan ensimmäisessä syöttövuorossa breikin kuittamiseen, mutta ranskalainen piti syöttönsä.

Tsonga pystyi pitämään seuraavatkin syöttövuoronsa, vaikka serbillä oli tilaisuutensa. Erän kahdeksannessa pelissä Djokovic löi murtopallossa helposta paikasta pallon leveäksi. Tsongan syöttäessä erävoitosta tilanteessa 5-4 Djokovic lopulta onnistui murrossa ja tasoitti tilanteen 5-5:een. Erän ratkaisu siirtyi katkaisupeliin, jonka Djokovic voitti 7-4.

Heti toisen erän alussa Djokovicin hyvä vire jatkui ja hän siirtyi murrolla johtoon. Serbi otti kamppailun täysin hallintaansa, mursi Tsongan syötän uudestaan ja eteni 5-1 -johtoon. Ranskalainen piti seuraavan syöttönsä, mutta Djokovic voitti toisen erän vakuuttavasti 6-2.

Kolmas erä näytti etenevän samaan tahtiin. Djokovic otti murron erän alkupuolella ja näytti kulkevan kohti voittoa. Tsonga pääsi kuitenkin takaisin mukaan otteluun, kun hän mursi ja tasoitti 4-4:ään. Djokovic mursi kuitenkin uudestaan tilanteessa 5-5 ja pääsi syöttämään otteluvoitosta.

Tsonga kuitenkin mursi jälleen ja ratkaisua jouduttiin hakemaan tie-breakista. Djokovicilla oli tie-breakissa jo kaksi ottelupalloa, mutta Tsonga väänsi sen itselleen 11-9.

Djokovic ei kuitenkaan masentunut, vaan mursi heti neljännen erän alussa. Se rittii erävoittoon 6-3.

- Tätä on vaikea pukea sanoiksi, tämä on yksi parhaista tunteista jota minulla on ollut tenniskentällä. Unelmani täyttyvät, ensimmäinen finaali Wimbledonissa, Djokovic sanoi.

Lähteet: YLE Urheilu - Reuters

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat