Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Petra Kvitova valloitti Wimbledonin

Tshekin Petra Kvitova on voittanut uransa ensimmäisen tenniksen Grand Slam -turnauksen. Kvitova kukisti Wimbledonin finaalissa Maria Sharapovan 6-3, 6-4.

urheilu
Petra Kvitova
EPA

Kahdeksanneksi sijoitettu vasenkätinen Kvitova löi palloa aggressiivisesti heti omista syötöistään ja syötönpalauksistaan lähtien. Myös kovista lyönneistään tunnettu Sharapova ei pysynyt vauhdissa mukana ja teki enemmän virheitä.

Kvitova hermoili sen verran uransa ensimmäistä Grand slam -finaalia, että viidenneksi sijoitettu Sharapova mursi heti ensimmäisessä syöttövuorossa. Kvitova kuittasi murron kuitenkin heti takaisin hienoilla syötönpalautuksilla.

Seuraava murto nähtiin erän kuudennessa pelissä. Sharapova teki kaksi kaksoisvirhettä, Kvitova pelasi aggressiivisesti ja vei Sharapovan syöttövuoron.

Venäläisen syöttäessä tilanteessa 2-5 Kvitovalla oli eräpallo, mutta Sharapova selvitti sen läpisyötöllä. Oman syöttövuoronsa tshekki vei kuitenkin helposti ja voitti avauserän 6-3.

Heti toisen erän aluksi Kvitova mursi jälleen ja eteni 2-0 -johtoon. Sharapova nousi kuitenkaan taisteluun mukaan. Hän paransi peliään ja mursi takaisin. Murtoja nähtiin useita peräkkäin. Kvitova otti ratkaisevan murron ja vei erän 6-4.

21-vuotias Kvitova teki todellisen läpimurtonsa aivan huipulle vuosi sitten etenemällä Wimbledonin välieriin. Viime vuoden loppupuolella tuli vielä paljon avauskierrosten tappioita, mutta tänä vuonna tulokset ovat vakiintuneet huipputasolle. Nyt Kvitova pelasi ensimmäistä kertaa Grand Slam -turnauksen finaalissa.

Kvitova jatkaa tshekkien pitkää traditiota tenniksen huipulla. Siihen kuuluvat mm. Ivan Lendl, Hana Mandlikova, Jana Novotna, Jan Kodes, Petr Korda sekä tietysti Martina Navratilova, joka on ollut Wimbledonissa seuraamassa Kvitovan otteita.

Edellinen vasenkätinen Wimbledonin naisten mestari oli Navratilova vuonna 1990.

Sharapova voitti Wimbledonin 17-vuotiaana vuonna 2004, US Openin 2006 ja Australian avoimet 2008. Sen jälkeen olkapäävamma on häirinnyt pahasti venäläisen uraa. Nyt hän on palannut huipulle, vaikka syöttö on edelleen epävarma. Esimerkiksi välieräottelussa Sabine Lisickiä vastaan Sharapova syötti 13 kaksoisvirhettä. Finaalissa kaksoisvirheitä tuli kuusi.

- Valitettavasti tenniksessä on vain yksi voittaja. Onnittelut hienosta voitosta, pelasit loistavan turnauksen, Sharapova sanoi Kvitovalle ottelun jälkeen.

Sharapova ja Kvitova olivat kohdanneet vain kerran aiemmin, vuonna 2010 Memphisissä. Silloin Sharapova voitti kahdessa erässä.

Lähteet: YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat