Söderlund vahvin, Arsi Harju jäi neljänneksi

Nuortensarjalaiset Tomas Söderlund ja Henri Pakisjärvi löivät konkarit Robert Häggblomin ja Arsi Harjun Kyröskosken kuulakarnevaalissa. Naisten kilpailun voitti Suvi Helin.

Kuva: YLE

Tomas Söderlundin voittotulos oli 18,02. Henri Pakisjärven 17,85 riitti toiselle sijalle. Söderlund oli ennen viimeistä kierrosta vasta kolmantena, mutta pukkasi viimeisellä yrityksellään päivän pisimmän työnnön 18,02. Kilpailua ensi kierrokselta asti johtanut Pakisjärvi hävisi hänelle 17 senttiä.

Hallitseva Suomen mestari Robert Häggblom pyörähti ensimmäisellä kierroksella 17,71, muttei kyennyt siitä enää parantamaan ja putosi kolmanneksi.

Yksitoista vuotta sitten Sydneyssä olympiakultaa voittanut Arsi Harju ei enää saanut pyörähdyksiään toimimaan yhtä vikkelästi kuin ennen, mutta viimeisellä kierroksella hän onnistui työntämään 17,28 ja nousi neljänneksi.

Arsi Harjun henkilökohtaiseen valmennukseen viime vuonna siirtynyt Suvi Helin voitti naisten kilpailun tuloksella 15,82, mikä on hänen uransa toiseksi paras kilpailutulos.