Suora

  • Mäkihypyn MC, miesten karsinta, Wisla
  • Mäkihypyn MC, miesten karsinta, Wisla
  • Urheiluruutu

Novak Djokovic Wimbledonin valtias

Maailmanlistan ykköseksi nouseva Novak Djokovic kruunasi huikean tennisvuotensa voittamalla uransa ensimmäisen Wimbledonin mestaruuden. Djokovic kukisti loppuottelussa tähän asti ykkösenä olleen Rafael Nadalin 6-4, 6-1, 1-6, 6-3.

urheilu
EPA

Djokovic oli varmistanut nousunsa maailman ykköseksi jo selviytymällä finaaliin. Loistavan alkukauden pelannut Djokovic oli voittanut Nadalin kaikissa neljässä ottelussa, jossa kaksikko oli tänä vuonna kohdannut, eli Indian Wellsin, Miamin, Madridin ja Rooman Masters-turnausten finaaleissa.

Ottelusta odotettiin tasaista ja alussa siltä näyttikin. Avauserässä kumpikaan ei antanut pienintäkään mahdollisuutta syötönmurtoon kunnes tultiin tilanteeseen 4-5. Nadal oli syöttänyt ykkössyöttönsä ruutuun siihen mennessä 90-prosenttisesti. Siinä syöttövuorossa ykkössyötöt eivät kuitenkaan uponneet ja Djokovic rankaisi heti. Murto ja avauserä serbille 6-4.

Heti toisen erän alussa Djokovic vahvisti otettaan kamppailusta siirtymällä murrolla 2-0 -johtoon. Djokovic hallitsi palloralleja täysin. Nadal sai pisteitä lähinnä suoraan syötöllään. Hän mursi uudestaan erän lopulla ja vei erän 6-1.

Kolmannessa erässä ottelu yllättäen kääntyi. Nadal terävöitti peliään, kun taas Djokovicin peliin alkoi ilmestyä virheitä. Kolmas erä meni nopeaan tahtiin espanjalaiselle 6-1.

Neljännen erän ensimmäisessä syöttövuorossa Nadal haki tosissaan syötönmurtoa. Hän hankki murtopallon, mutta Djokovic selviytyi tilanteesta. Heti perään serbi onnistui murrossa ja tarrasi jälleen kiinni mestaruudesta siirtymällä 2-0 -johtoon. Taistelu jatkui kuitenkin tiukkana. Nadal mursi heti takaisin onnekkaasti, kun murtopallossa syötönpalautus putosi verkkonauhan kautta Djokovicin puolelle.

Ratkaiseva murto tuli tilanteessa 3-4. Nadal teki muutaman virheen ja menetti syöttönsä. Djokovic syötti ottelun kotiin ja pääsi juhlimaan Wimbledonin mestaruutta.

Lähteet: YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat