1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Honka tähyää yhä tiukasti VTB-liigaan

Espoon Honka haluaa jatkaa pelaamista itäeurooppalaisten huippujoukkueiden VTB-liigassa, kertoo seuran general manager Sampsa Rekonen. Viime viikolla VTB:n presidentti Sergei Ivanov sanoi, että Hongan jatko edellyttäisi espoolaisseuralta roimaa budjetin kasvattamista.

Kuva: Ville Miettinen / YLE Urheilu

- Tapasin viime viikolla VTB-liigan johtajiin kuuluvan Andrei Shirokovin. Hän tuli käymään Suomessa, ja keskustelimme liigasta. He ovat kiinnostuneita jatkamaan yhteistyötä, Rekonen kertoo YLE Urheilulle.

Espoossa aiotaan vastata myös Ivanovin esittämään vaateeseen kasvattaa budjettia.

- Tavoite on totta kai olla yhä parempia niin Suomessa kuin ulkomailla. Olemme kasvattamassa budjettia ja tehneet merkittäviä yhteistyösopimuksia. En valitettavasti voi kertoa näistä asioista nyt enempää, mutta lähiaikoina Hongasta tulee kuulumaan merkittäviä, positiivisia uutisia, Rekonen lupaa.

Liigan formaatti ei vielä ole selvillä. Rekosen mukaan myös VTB tulee tiedottamaan muutoksista lähiviikkoina, ja on mahdollista, että suuret seurat tulevat pääsemään mukaan automaattisesti pienempien joutuessa karsimaan paikastaan.

- Kiinnostus VTB-liigaa kohtaan on kova sen tarjoamien rahapalkintojen vuoksi. Olemme ilmeisesti pääsemässä mukaan karsintaturnaukseen, jos sellainen tulee, tänä vuonna, tai jos ei nyt niin ainakin ensi vuonna, Rekonen kertoo.

Honka hävisi kaikki VTB-ottelunsa viime kaudella, mutta pystyi pitämään huippujoukkueita tiukilla. Avausottelussa Honka pakotti ukrainalaisen Dnipro Dniprepetrovskin jatkoajalle, ja espoolaiset pistivät kampoihin myös venäläiselle suurseuralle Moskovan TsSKA:lle.

- Andrei Shirokovin mukaan VTB oli erittäin tyytyväinen pelilliseen esitykseemme viime kaudella, Rekonen kertoo.

Honka kiinnitti keväällä viime kauden parhaaksi korisliigapelaajaksi valitun Ville Kauniston, mutta tämä suuntasi Ranskaan saatuaan mahdollisuuden pelata vielä ulkomailla. Hongan viime kauden runkopelaajista muualle ovat suunnanneet myös mm. Jukka Matinen, Samuli Vanttaja ja Ville Mäkäläinen.

Tuomas Iisalo puolestaan teki kolmivuotisen jatkosopimuksen, ja lisäksi Honka nappasi Korihaista Bojan Sarcevicin. Espoolaisten rinki on tällä hetkellä monta pelaajaa vajaa kahden liigan vaatimuksiin, mutta Rekonen ei ole huolissaan.

- Erittäin mielenkiintoisia kotimaisia profiilipelaajia on vapaana, ja neuvotteluja on käyty pitkin kesää. Ulkomaisia pelaajiakin on tarjolla vaikka kuinka paljon, Rekonen sanoo.