Heikko tuuli vei Multalan mahdollisuudet

Laser Radial -purjehtijoita ei päästetty torstaina radalle olympialuokkien avoimissa EM-kisoissa Helsingissä, koska sääolot estivät päivän kummankin karsintalähdön läpiviemisen.

Kuva: YLE

- Mehän emme näe tuonne meidän rata-alueellemme, mutta siellä on ilmeisesti koko päivän ollut todella heikko tai täysin nollatuuli. Ei sinne kannata silloin lähteä turhaan odottamaan, Sari Multala totesi.

Multala on kahdeksan lähdön jälkeen sijalla 14, joten paikka kymmenen parhaan finaalipurjehduksessa jää näillä näkymin haaveeksi. Hän kuitenkin väläytteli mahdollisuutta, että yksi perutuista lähdöistä käytäisiin perjantaiaamuna.

- Tietenkin pitäisi pystyä purjehtimaan siten, että olisi koko ajan siellä kymmenen parhaan joukossa. Voi sanoa, että se yksi varaslähtö tuli kalliiksi, kertasi Multala.

- Oikeastaan se on aika todennäköistä, että jossakin vaiheessa tulee se epäonnistuminen reitin valinnassa. Siinä mielessä varaslähtö otti sen mahdollisuuden käytön pois. Muutenhan olisin varmasti ollut siellä kymmenen joukossa.

Perjantaina finaalin ulkopuolelle jääneet purjehtivat vielä yhden lähdön. Paras suomalainen selviytyy elokuun esiolympiakisoihin. Tuula Tenkanen on kahdeksan lähdön jälkeen 20:ntena ja Ida Voutilainen 30:ntena.

Star-luokassa kultamitalit menivät espanjalaiskaksikolle Fernando Echavarri/Fernando Rodriguez Rivero. Hopea meni Kreikkaan ja pronssi Japaniin.