Suora

  • Närbild
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Ollikainen kuudes EM-pituudessa

Pituushyppääjä Roni Ollikainen sijoittui yleisurheilun nuorten EM-kisoissa kuudenneksi. Ollikainen ei yltänyt Tshekin Ostravassa käydyssä finaalissa aivan karsinnan tasolle, vaan jäi tulokseen 771.

urheilu
Roni Ollikainen kuvassa
Yle

Ollikaisen finaalisarja oli tasainen, sillä hän sai tuloksen kaikilla kuudella hypyllään, ja vain yksi jäi alle 750 (723). Hän ei kuitenkaan yltänyt karsinnan tasolle. Hän oli karsintaryhmänsä ykkönen tuloksella 776. Alle 23-vuotiaiden EM-pronssimitali jäi Ollikaiselta vain vaaksan päähän, sillä Ranskan Guillaume Victorin oli kisan kolmas tuloksella 786.

- Askelmerkkiä ei löytynyt koko kilpailun aikana kunnolla, sillä vauhtijuoksuni vaihteli liikaa, vaikka siirsin merkkiäkin. Sitä se tekee, kun puristaa liikaa. Kahdeksan metriä on lähiaikoina mahdollinen. Nyt toinen hyppy oli lähellä lähteä pitkälle, sillä ensimmäisen kerran tänä kesänä pääsin ponnistamaan kunnolla tuelta, Ollikainen kommentoi suorituksiaan.

Kisan voittoon ponnisti Venäjän Aleksandr Menkov, joka rikkoi kisan ainona kilpailijana kahdeksan metrin rajan. Hän löi tuloksellaan 808 toiseksi tulleen portugalilaisen Marcos Chuvan 14 sentillä.

Petteri Monni suoriutui 400 metrin aitajuoksussa mainiosti. Hän juoksi välierässä oman ennätyksensä 51,09, mutta finaalipaikkaan vaadittiin 51 sekunnin alitus.

Naisten 10 000 metrin kisassa Nina Chydenius jatkoi omien rajojensa ylittämistä. Hän pysäytti kellon aikaan 35.22,59 ja teki oman ennätyksensä. Suoritus riitti 10 sijaan. Voittoon juoksi Azerbaidzanin Lajesh Abdullajeva kisaennätyksellä 32.18,05.

Naisten kiekonheiton finaalissa nähtiin suomalaisia kaksin kappalein. Katri Hirvonen sijoittui tuloksella 48,87 yhdeksänneksi ja Elina Mattila yhdeksenneksitoista tuloksella 47,84.

Lähteet: YLE Urheilu

Suosittelemme

Tuoreimmat