Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Steven Stamkos ja Tampa Bay sopimukseen

Jääkiekkoliiga NHL:ssä pelaava Tampa Bay Lightning ja hyökkääjätähti Steven Stamkos ovat pitkän väännön jälkeen päässeet jatkosopimukseen. Tiistaina solmittu sopimus on viisivuotinen ja raporttien mukaan kokonaisarvoltaan 37,5 miljoonaa dollaria.

urheilu
Steven Stamkos.
Yle

- Steven on erittäin tärkeä tälle organisaatiolle, ja hän on joukkueemme kulmakiviä. Olemme mielissämme, kun sopimus on syntynyt ja odotamme näkevämme hänet Lightning-asussa vielä monta vuotta, GM Steve Yzerman totesi.

Kesän 2008 ykkösvaraus on pelannut NHL:ssä kolme kautta. Tulokaskauden ensimmäinen puolisko oli vaikea, mutta sen jälkeen 21-vuotias kanadalaishyökkääjä on tehnyt tuhoisaa jälkeä. Kaikkiaan 243 NHL-ottelussa on syntynyt 232 (119+113) tehopistettä.

Tampa Bay ja Stamkos ovat vääntäneet peistä uudesta sopimuksesta pitkin kesää. Kaudella 2009-2010 NHL:n maalikuninkuuden Sidney Crosbyn kanssa jakanut Stamkos oli ns. rajoitettu vapaa agentti, ja muiden NHL-seurojen huhuiltiin olevan Stamkosin perässä.

- Olen erittäin innoissani päästyämme sopimukseen. Tämä oli tärkeää minulle, ja arvostan herra Vinikia (omistaja Jeffrey) ja Steve Yzermania heidän työstään organisaation kehittämiseksi. En olisi missään muualla mieluummin kuin Tampa Bay Lightningissa, Stamkos totesi.

Stamkosin sopimuksen vuosittainen "cap-hit" on 7,5 miljoonaa dollaria. Neljästä ensimmäisestä kaudesta Stamkos tienaa kahdeksan miljoonaa dollaria ja viidennestä 5,5 miljoonaa.

Lähteet: YLE Urheilu - Reuters

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat