1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Tuukka Rask vie Stanley Cupin saunaan

Boston Bruinsissa Stanley Cupin voittanut Tuukka Rask sai sunnuntaina jääkiekkoliiga NHL:n mestaruuspokaalin käyttöönsä. Maalivahti lupasi, että Savonlinnassa vieraileva pysti pääsee nauttimaan suomalaisista perinteistä.

Kuva: YLE

- Onhan tämä hieno kunnia. Kannu kokee Savonlinnassa saunan ja paljon kuvia - ei sen kummempaa. Koetetaan ottaa ihan rauhassa ja antaa perheenjäsenten ja kaverien nauttia tästä, Rask paljasti suunnitelmiaan.

- Ei tätä sen kummemmin miettinyt kuin vasta silloin, kun voitimme mestaruuden. Sitten sitä vasta alettiin miettiä. Ainahan se unelmana on tietysti ollut.

Rask on kotoisin Savonlinnassa, jossa hän on myös saanut ensimmäiset kiekko-oppinsa. Tampereen kautta Pohjois-Amerikkaan päätynyt Rask kiittelee Savonlinnan vaikutusta hänen uralleen.

- Savonlinna oli jääkiekkojuniorille tosi mielekäs paikka, ja se antoi paljon nuoruusvuosina. Hyviä kavereita, ja hauskaa oli. Pääsimme kaverien kanssa pelaamaan paljon ulkojäillekin, ja vielä hyviä pelejä.

Raskin kesä on jäänyt varsin lyhyeksi, sillä mestaruus ratkesi vasta kesäkuun puolenvälin jälkeen. Nauttiminen on kestänyt vain tovin, sillä Cup-juhlan jälkeen on edessä jo paluu arkeen.

- Treenit alkavat ensi viikolla, ja ruvetaan pistämään miestä taas kuntoon. Polvea kuntoutan siinä sivussa. Ei se sen kummempaa tämä kesä ole.