Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Salo hinkuu takaisin Stanley Cup -finaaleihin

Päättyneen jääkiekon NHL-kauden karvaaseen finaalipettymykseen päättänyt Sami Salo viettää parhaillaan kesää kotikaupungissaan Turussa. Salo valmistautuu kauteen harjoittelemalla ahkerasti finaalirevanssi mielessään, mutta puolustajajärkäleeltä jää aikaa myös rentoutumiseen.

urheilu
Sami Salo Turku Vancouver Canucks 2011 kesäharjoittelu
Yle

Salo pääsi viime kaudella ensimmäistä kertaa urallaan NHL:n pudotuspeleissä toista kierrosta pidemmälle. Kausi päättyi kuitenkin pahaan pettymykseen, kun Boston Bruins jyräsi Vancouverin yli seitsemännessä loppuottelussa Stanley Cup -mestariksi.

- Olisin totta kai toivonut, että olisimme voittaneet, mutta kaiken kaikkiaan oli hieno kausi ja hienot playoffit. Ei oikein muuta olisi voinut toivoa, ainoa asia oli se, että kesäloma jäi hieman lyhyeksi Suomessa, Salo kertasi kauden tapahtumia.

Salon mukaan pettymys on jo unohdettu, mutta hienot muistot Stanley Cupin finaalisarjasta säilyvät miehen mielessä pitkään.

- Olihan se kuudennen ja seitsemännen pelin välinen yö melko uneton. Se oli huikeaa aikaa ja varmasti jokainen kiekkoilija unelmoi sellaisesta tilaisuudesta. Seuraavana unelmana on tietenkin se, että pääsen sinne takaisin taistelemaan voitosta, Salo linjasi.

Salon, 36, taival NHL:n loppuotteluihin oli raskas. Puolustajan akillesjänne katkesi vuosi sitten kesäharjoittelun tiimellyksessä salibandykentällä. Turkulaiskasvatti palasi tositoimiin vasta vuoden alussa, mutta pystyi vakiinnuttamaan paikkansa NHL:n runkosarjan voittaneen Vancouverin puolustuksessa.

- Jos joku olisi sanonut viime heinäkuun lopussa, että pelaan Stanley Cupin seitsemännessä finaalissa, niin olisin kyllä nauranut sille. Pääsy kovan kuntoutumisen ja muutaman runkosarjapelin kautta finaaleihin oli melkoinen unelmien täyttymys, Salo kertoi.

"Hyvä nippu kasassa"

Salo harjoittelee perinteiseen tapaansa kotikaupungissaan muiden turkulaiskiekkoilijoiden kanssa. Salon mukaan kesäharjoittelun tiimellyksessä purraan yhdessä hammasta, ja jokainen treeniviikko päättyy perjantain "tyhjennykseen". Aikaa riittää kuitenkin kesällä myös akkujen lataamiseen.

- Jäälle palaan elokuun puolen välin paikkeilla. Pelit menivät sen verran pitkäksi, että lomaa piti hieman venyttää. Vapaa-aika menee perheen ja ystävien parissa.

Vancouver on jo vuosien ajan kuulunut NHL:n huippujoukkueiden joukkoon, mutta kevään ratkaisuotteluissa kanadalaisjoukkue hyytyi ennen viime kautta poikkeuksetta.

Lokakuussa yhdeksännen kautensa Canucks-paidassa aloittava Salo uskoo joukkueensa mahdollisuuksiin myös alkavala kaudella.

- Meillä on hyvä ja nälkäinen joukkue. Nälkä kasvaa syödessä ja jokaiselle pelaajalle tuli varmasti kokemusta lisää. Moni meistä ei ole ollut toista kierrosta pidemmällä, mutta nyt tiedämme mitä se vaatii. Runkosarja on kuitenkin pitkä, joten sitä on vaikeaa lähteä ennustamaan, mutta hyvä nippu meillä on kasassa, Salo arvioi.

Lähteet: YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat