1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Dana Vollmerille vihdoin arvokisavoitto

Yhdysvallat sai ensimmäisen kultamitalinsa uinnin MM-kisoissa Shanghaissa, kun Dana Vollmer voitti naisten sadan metrin perhosuinnin ajalla 56,87. Alkumatkaa hallinnut Australian Alicia Coutts otti hopeaa ja isäntämaan Ying Lu pronssia.

Kuva: YLE

Välierässä vielä neljä kymmenystä nopeammin uinut 23-vuotias Vollmer nousi voittoon tiukassa kirikamppailussa. Coutts oli puolimatkassa jo hivenen karkuteillä. Australialainen oli väliajassa lähes puoli sekuntia ME-tulostakin edellä, mutta lopun hyytymisen myötä meni sekä mestaruus että ME-aika.

Hopeaa Coutts kuitenkin saavutti ajalla 56,94. Pronssia nappasi Kiinan Ying Lu (57,06) jättäen hallitsevan mestarin ja ME-naisen, Ruotsin Sarah Sjöströmin neljänneksi. Sjöström jäi 0,32 sekuntia pronssimitalista.

Arvokisavoitto oli 23-vuotiaalle Vollmerille uran ensimmäinen henkilökohtaisilla matkoilla. 4 x 200 metrin vapaauintiviestissä sekä olympia- (2004) että MM-kultaa (2007) voittanut Vollmer on saavuttanut olympia- ja MM-tasolta aiemmin vain yhden henkilökohtaisen mitalin, vaikka hän oli juniorina suuri lupaus. Ateenassa viestikultaa voittaessaan Vollmer oli vain 16-vuotias.

- Olin vähän hitaampi kuin välierissä, mutta sillä ei ole väliä. Uinti oli vähän kivuliaampi kuin eilen. Olen niin innoissani, en ole koskaan ennen voittanut maailmanmestaruutta. Perhosuintini on tuntunut uskomattomalta, ja harjoituksissa tekemäni erilaiset jutut ovat todella kannattaneet, Vollmer iloitsi.