1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Cesar Cielo polski maailmanmestariksi

Kisojen alla doping-tuomion välttänyt Cesar Cielo Filho ui maailmanmestariksi 50 metrin perhosuinnissa Shanghaissa. Ensimmäisen pitkän radan arvokisavoittonsa perhosuinnissa ottanut brasilialainen oli suhteellisen ylivoimainen, sillä kakkoseksi sijoittunut Australian Matthew Targett jäi 0,18 sekunnin päähän.

Kuva: YLE

24-vuotias Cielo oli omaa luokkaansa koko lyhyen matkan ajan. Kellot pysähtyivät aikaan 23,10, kun vapaauinnissa olympiakultaa ja kaksi pitkän radan maailmanmestaruutta voittanut sprintteri löi kätensä päätyseinään.

Cielo jäi toukokuussa kotimaassaan kiinni kielletystä peiteaineesta Furosemidistä. Maailman viime vuosien nopein sprintteri selvitti saaneensa ainetta pilaantuneesta ravintolisästä, ja Brasilian uimaliitto päätti antaa Cielolle vain varoituksen.

Kansainvälinen uimaliitto FINA haastoi Brasilian liiton päätöksen, mutta Urheilun valitustuomioistuimen CAS:n juuri kisojen alla tulleen päätöksen myötä Cielo on vapaa kilpailemaan Shanghaissa.

- Tämä on ollut rankkaa aikaa minulle - jotain sellaista, mitä en odottanut urallani tapahtuvan. Minun oli kuitenkin elettävä sen kanssa, ja tuntuu elämäni suurimmalta helpotukselta päästä jonkin tuollaisen yli ja päästä kilpailemaan, Cielo herkisteli voittonsa jälkeen.

Muut mitalit menivät Australiaan. Matthew Targett otti hopeaa ajalla 23,28 ja konkariuimari, jo vuonna 2001 MM-kultaa Fukuokassa matkalla voittanut Geoff Huegill pronssia ajalla 23,35. Ranskan Frederick Bousquet jäi mitalista vain 0,03 sekuntia.