Suora

  • PUBG Global Summit: Lontoo, finaalit
  • Tanssin Grand Slam, vakiotanssit
  • SM-liigan 1. finaali Kärpät - HPK

Ryan Lochte ui kultaa - Phelps jäi toiseksi

Yhdysvallat otti kaksoisvoiton odotetussa miesten 200 metrin vapaauinnissa Shanghain MM-kisoissa. Uransa ensimmäisen henkilökohtaisen arvokisavoiton vapaauinnissa ottanut Ryan Lochte oli ykkönen ja 22-kertainen maailmanmestari Michael Phelps kakkonen.

urheilu
Ryan Lochte.
YLE

26-vuotias Phelps aloitti kovaa, mutta Lochte nousi kärkeen välillä sadasta metristä 150 metriin. Viimeisellä altaanvälillä Lochte oli omaa luokkaansa ja otti MM-kullan lopulta ajalla 1.44,44 ja 0,35 sekunnin erolla maanmieheensä.

- Michael ja minä olemme kilpailleet vastakkain lähes kahdeksan vuoden ajan. Toinen on ollut välillä edellä, välillä toinen - kilpailu välillämme on ollut hyvää. Hän on loistava taistelija ja yksi maailman parhaista uimareista. Olen etuoikeutettu, että saan olla samassa joukkueessa, jopa samoissa lajeissa, Lochte kiitteli.

Phelpsin tavoin 26-vuotias Lochte on voittanut urallaan yhden henkilökohtaisen olympiakullan ja kolme maailmanmestaruutta, mutta ne kaikki ovat tulleet joko selkä- tai sekauinnista. Vapaauinnissa Lochte ei ole henkilökohtaisia mestaruuksia pokannut.

- Tämä on valtava itseluottamuspiikki. Se oli urani haasteellisin kilpailu. Olen treenannut niin paljon kuin mahdollista. Matkalla on ollut pomppuja, mutta minulla oli tänään selkeä sauma ja nyt oli minun päiväni, Lochte hymyili.

Kamppailu mitaleista oli Lochten takana tuimaa. Maailmanmestaruutta puolustanut Saksan Paul Biedermann ui ajan 1.44,88 päihittäen 400 metrin tuoreen maailmanmestarin Park Tae-hwanin neljällä sadasosalla. Myös Ranskan 19-vuotias Yannick Agnel ehti alle 1.45:n (1.44,99).

Uuden teknologian uimapuvuilla Roomassa kaksi vuotta sitten syntynyt Biedermannin maailmanennätys 1.42,00 sai olla rauhassa Shanghaissa. Biedermannille pronssi oli kisojen toinen, sillä hän oli kolmas myös 400 metrin vapaauinnissa.

200 metrin vapaauinti on perinteisesti ollut yksi uintimaailman suurimmista lajeista, koska siinä ovat lyöneet yhteen sprintterit ja hieman pidempien vapaauintimatkojen osaajat. Lisäksi Michael Phelpsin tapaiset seka- ja perhosuimarit ovat ajoittain tulleet kuokkimaan kovalla menestyksellä.

Lähteet: YLE Urheilu - AFP - Reuters

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat