Suora

  • Uinnin EM alkuerät

Karri Kuuttila solmi NFL-sopimuksen

Hyökkäyksen linjassa pelaavasta Karri Kuuttilasta tuli kuudes suomalaispelaaja, joka on allekirjoittanut sopimuksen amerikkalaisen jalkapallon NFL-liigaan. Aiemmin Lock Havenin yliopistossa pelannut Kuuttila solmi sopimuksen St. Louis Ramsin kanssa liki välittömästi NFL:n työsulun päätyttyä.

urheilu
EPA

- Hyvät on fiilikset! Olen tosi iloinen, että pääsen vihdoin hommiin pitkän työsulun jälkeen. Olihan se aika pitkästyttävää odotella, pääseekö pelaamaan vai ei, 198-senttinen ja 137-kiloinen Kuuttila sanoo.

Kuuttila oli Ramsin ja muutaman muun seuran kiikarissa jo ennen huhtikuussa järjestettyä varaustilaisuutta, mutta häntä ei varattu.

Vuosituhannen vaihteessa kaksi kertaa Super Bowlissa pelannut ja vuonna 1999 sen voittanut Rams on lukeutunut viime vuosina lohkonsa häntäpään joukkueisiin. Joukkue kuului usean vuoden konferenssinsa häntäpäähän, mutta viime kaudella Rams voitti seitsemän ottelua ja sijoittui NFC-konferenssin länsilohkossa toiseksi.

- Ramseista tiedän sen verran, että siellä on paljon kokeneita pelaajia. He eivät kuitenkaan valinneet draftissa yhtään hyökkäyksen linjamiestä, Kuuttila kertoo.

Kuuttilan tie lajin parissa on ollut poikkeava sekä suomalaisittain että amerikkalaisittain. Diplomaattiperheen poika värvättiin pienehköön Lock Havenin yliopistoon virginialaisesta lukiosta, jossa hän harrasti kiekonheittoa ja kuulantyöntöä. Yliopiston värvääjät ihastuivat isokokoisen nuorukaisen urheilullisuuteen, ja kutsuivat hänet testeihin, jotka poikivat stipendin ja paikan yliopiston joukkueessa.

Työsulun päätyttyä NFL-joukkueet palaavat harjoituksiin tällä viikolla. Leirien aluksi vahvuus on 90 pelaajaa, eli 10 enemmän kuin normaalisti. Lopulliseen kokoonpanoon mahtuu hieman yli puolet leirille osallistuvista pelaajista.

NFL:n aiemmat suomalaispelaajat Matti Lindholm, Michael Quarshie, Klaus Alinen, Seppo Evwaraye ja Iiro Luoto pelasivat harjoitusotteluita joukkueissaan. Yksikään suomalainen ei ole pelannut NFL:n runkosarjaottelussa.

Lähteet: YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat