Suora

  • StarCraft 2: IEM Katowice 2021
  • Naisten mäkikilpailu HS 106, 2. kierros
  • Urheilustudio MM-hiihdot 25.2.
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Rovaniemi, ennakkotunnelmat
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Pentti Matikainen Jokipoikien johtoon

Pentti Matikaisesta tulee jääkiekon Mestiksessä pelaavan Jokipoikien hallituksen puheenjohtaja. Myös koko muu Jokipoikien hallitus uudistuu.

urheilu
Pentti Matikainen.
YLE

- Sopivaa hallituksen puheenjohtajaa on etsitty jo pidemmän aikaa. Kun Pena vastasi kutsuumme myöntävästi, toteutuvat oikeastaan kaikki toiveemme kerralla. Saamme kokeneen, menestyneen ja arvovaltaisen kiekkovaikuttajan Jokipoikien riveihin ja sen myötä paljon uutta osaamista ja kontakteja, iloitsee väistyvä puheenjohtaja Jussi Jormakka.

Pentti Matikaisen lisäksi uusina jäseninä hallitukseen tulevat naisten jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Pekka Hämäläinen, Henry Rösch, Henry Tahvanainen, Vesa Paukku ja Jorma Pietarinen.

Nykyiset jäsenet Jussi Jormakka ja Otto Ahtonen jäävät hallitukseen myöhemmin määriteltävän siirtymäkauden ajaksi.

Matikainen kertoo miettineensä hetken, ennen kuin suostui mukaan.

- Aivan heti en tietysti pystynyt sanomaan asiaan juuta enkä jaata, ja mietin asiaa pari päivää. Olen kuitenkin tehnyt koko urani ja elämäntyöni jääkiekon parissa ja saanut leipäni siitä. Olen lähtöisin Joensuusta, pelannut siellä ja tunnen olevan jossain määrin velkaa joensuulaiselle jääkiekolle. Pystyn tuomaan mukanani lajituntemuksen ja niin koti-kuin ulkomaisetkin verkostot. Ne ovat vahvuuteni, Matikainen näkee.

Joensuun JoKP:ssa aikanaan SM-liigassa pelannut Matikainen on kiekkourallaan toiminut valmentajana muun muassa Suomen A-maajoukkueessa ja Frankfurt Lionsissa Saksassa sekä työskennellyt HIFK:ssa niin päävalmentajana kuin toimitusjohtajana.

Lähteet: YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat