Suora

  • Jääkiekon U18 MM: FIN - SUI
  • Jääkiekon U18 MM, Suomi - Sveitsi
  • Jääkiekkokierros
  • Salibandyliiga, naisten 1. loppuottelu SB Pro - PSS
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Aki Berg lopettaa mittavan uransa

Puolustaja Aki Berg lopettaa mittavan pelaajauransa. Yksi Suomen kaikkien aikojen lupaavimmista jääkiekkoilijoista pelasi NHL:ssä yli 600 ottelua ja voitti maajoukkueessa lukuisia arvokisamitaleja.

urheilu
Aki Berg ja Kari Lehtonen halaavat.
EPA

- Lääkäreiden kanssa keskusteltuani tulin siihen tulokseen, että tämä on nyt tässä. Olen ollut vuoden sisällä kolmessa leikkauksessa ja nyt riittää. Päätin, että ura on nyt ohi, Berg kertoi Turun Sanomille.

Torstaina 34 vuoden iän saavuttava Berg oli aikanaan korkeimmalla numerolla NHL:ään varattu suomalainen, kun Los Angeles Kings nappasi hänet koko varaustilaisuuden kolmantena pelaajana vuonna 1995. Sittemmin Olli Jokinen on sivunnut ja Kari Lehtonen (#2, 2002) ohittanut Bergin tässä tilastossa.

Berg aloitti NHL-uransa jo vuonna 1995. Los Angelesissa ja Torontossa tuli kaiken kaikkiaan 606 NHL:n runkosarjaottelua ennen paluuta Turkuun ja TPS:aan kaudeksi 2006-2007. Tehopisteitä taalakaukaloissa syntyi 85 (15+70).

Puolustavan puolustajan prototyyppi pelasi maajoukkueessa yhteensä 102 ottelua, joista ensimmäinen tuli vaatimattomasti suoraan Naganon olympiakisoissa 1998. Meriittilistalle kertyi olympiahopea ja -pronssi, kaksi MM-hopeaa ja kaksi -pronssia sekä maailmancupin kakkostila 2004.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Turun Sanomat.

Lähteet: YLE Urheilu

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat