Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Närbild
  • Erään kirjan elinkaari

Phelps nöyrtyi taas - Lochte ui uuden ME:n

Yhdysvaltain Ryan Lochte otti jo toisen kerran Shanghain MM-uinneissa maanmiehensä Michael Phelpsin päänahan. Tällä kertaa kulta tuli 200 metrin sekauinnissa uudella maailmanennätysajalla 1.54,00. ME-tulos oli ensimmäinen pitkillä radoilla uuden teknologian uimapukujen kieltämisen jälkeen.

urheilu
Ryan Lochte.
YLE

Lochte pääsi hivenen karkuun selkä- ja rintauintiosuuksilla, mutta Phelps oli lopussa totutun rautainen. Hurja loppukiri pakotti myös Lochten laittamaan peliin kaikkensa, mikä näkyi tulostaululla. Lochte paransi Rooman MM-kisoissa uimaansa ME-tulosta kymmenyksen.

26-vuotias Phelps jäi samanikäisestä maanmiehestään lopulta 0,16 sekuntia. Rooman MM-uinneissa kaksi vuotta sitten molemmat sekauintimatkat voittanut Lochte pesi jo tiistaina Phelpsin 200 metrin vapaauinnin finaalissa. Tuolloin Phelps jäi MM-hopealle 0,35 sekuntia aiemmin selkäuintispesialistina pidetylle Lochtelle hävinneenä.

Lochten ennätys on ensimmäinen maailmanennätys pitkillä radoilla vuoden 2009 jälkeen, olkoonkin että Shanghain MM-uinnit ovat vasta ensimmäiset pitkän radan arvokisat sitten Rooman kisojen.

Rooman MM-kisojen ME-murskajaisten värittämän vuoden jälkeen uuden teknologian uimapuvut kiellettiin, mikä on laskenut tulostasoa. Lochte tosin on aina uinut kangaspuvulla, eikä ole käyttänyt missään vaiheessa kyseenalaista kumipukua.

MM-pronssille ui Unkarin Laszlo Cseh, joka joutui myös kamppailemaan loppuun asti mitalinsa eteen. Aika 1.57,69 oli vain kymmenyksen parempi kuin Ison-Britannian James Goddardin noteeraus.

Lähteet: YLE Urheilu - Reuters

Suosittelemme

Tuoreimmat