Suora

  • FIFA 21: Nordic Invitational

Historiallinen ME rikottiin Shanghaissa

Kiinan 19-vuotias Sun Yang rikkoi Shanghain MM-uintien päätöspäivänä uinnin vanhimman maailmanennätyksen 1500 m:n vapaauinnissa ajalla 14.34,14.

urheilu

Edellinen ennätys oli ehtinyt kymmenen vuoden ikään. Australian Grant Hackettin vuonna 2001 heinäkuussa Fukuokan MM-uinneissa kauhoma ME 14.34,56 parani 42 sekunnin sadasosaa.

Hopeaa ui Kanadan Ryan Cochrane 10 sekuntia kotiyleisön suosikkia perässä. Unkarin uintiperinteitä ylläpiti Gergo Kis pronssimitalillaan.

Sun Yangia povattiin Hackettin legendaarisen ennätyksen rikkojaksi ennen MM-kisoja. 1400 m:n kohdalla kiinalainen oli peräti yli kaksi sekuntia ennätysvauhtia jäljessä, mutta hän otti viimeisellä sadalla metrillä hurjan kirin pitkillä vedoillaan.

- Tuskaisan kovat harjoitukset ennen kisoja ovat tuoneet tulosta. En ennen lähtöä miettinyt liikaa maailmanennätystä, koska pyrin vain uimaan omalla rytmillä. Kisojen jälkeen lähden kahdeksi tai kolmeksi kuukaudeksi Australiaan harjoittelemaan yhä kovempaa Lontoon olympialaisia varten, nuori tähtiuimari ennakoi.

- Olen kiitollinen koko Kiinan uimajoukkueelle, valmentajalleni ja vanhemmilleni. Tämä maailmanennätys kuuluu heille kaikille. Toki paineet tulevat kasvamaan kohdallani tämän jälkeen.

Kiinalaiset urheilutähdet, kuten koripalloilija Yao Ming ja aituri Liu Xiang ovat megatähtiä, joiden aikaa kuluu paljon sponsoreiden markkinointi- ja mainostehtävissä. Sun on ilmaissut tyytyväisyytensä siihen, että hän on toistaiseksi voinut keskittyä pääasiassa vain harjoitteluun.

Sun on saanut parasta mahdollista apua Hackettin ennätyksen rikkomiseen, sillä häntä valmentaa australialaisen entinen valmentaja Denis Cotterell.

Lähteet: YLE Urheilu - AP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat