Suora

  • DreamHack Masters Spring 2020

Juventus yrittää riistää Interiltä pokaalia

Vuonna 2006 paljastuneen laajan sopupeliskandaalin seurauksena kaksi Italian jalkapallomestaruutta menettänyt Juventus on nostanut kissan jälleen pöydälle. Torinolaisseura haluaa mitätöidä vuoden 2006 Serie A -tittelin, joka myönnettiin sarjassa kolmanneksi sijoittuneelle Interille.

urheilu
Juventus
EPA

Juventus menetti aikoinaan myös vuonna 2005 voittamansa pokaalin, mutta mestaruutta ei jaettu kellekään muulle. Vuoden 2006 "scudetto" meni kuitenkin Interin nimiin, kun Juventus ja toiseksi sijoittunut AC Milan tuomittiin sopupeliskandaalissa.

Italian jalkapalloliitto hylkäsi aiemmin Juventuksen vaatimuksen mitätöidä vuoden 2006 titteli. Nyt seura on vienyt asian urheilun Kansainvälisen välimiesoikeuden käsittelyyn.

Juventuksen puheenjohtaja Andrea Agnelli kertoi, ettei seura pelkää viedä asiaa Euroopan jalkapalloliiton (Uefa) tai Italian olympiakomitean käsiteltäviksi.

- Voitimme mestaruuden tuolla kaudella (2006) 91 pisteellämme, mutta joku muu sai hallintoelimen luovuttamaan sen heille. Siitä puhutaan rehellisenä mestaruutena, vaikka se oli tosiasiassa sumplattu mestaruus, Agnelli kommentoi.

Sopupeliskandaalin paljastuttua Juventus pudotettiin Italian toiseksi korkeimmalle sarjatasolle Serie B:hen. Joukkue nousi takaisin Serie A:han heti seuraavalle kaudelle. Eurokentilläkin "Vanha rouva" on nähty synkkien aikojensaj jälkeen. Täysin seura ei ole kuitenkaan vielä skandaalista toipunut.

Juventus listaa edelleen internet-sivuillaan saavutuksikseen vuosien 2005 ja 2006 Italian mestaruudet.

Lähteet: YLE Urheilu - AFP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat