Suora

  • Elävä arkisto esittää

Nadalille shokkitappio Montrealissa

Kroatian Ivan Dodig piti huolta siitä, että yllätykset jatkuivat tenniksen Montrealin Masters-turnauksessa. Dodig passitti Rafael Nadalin katsomoon espanjalaisen ensimmäisessä ottelussa numeroin 1-6, 7-6, 7-6.

urheilu
Rafael Nadal
YLE

Maailmanlistan kakkoseksi pudonneelle Nadalille Montrealin turnaus oli muiden huippupelaajien tavoin ensimmäinen Wimbledonin jälkeen. Kärkisijoitetut pääsivät suoraan toiselle kierrokselle, jolla myös Andy Murray hävisi ottelunsa jo edellisenä päivänä.

Nadal vei avauserän helposti. Hän johti toistakin erää 3-1, mutta maailmanlistalla sijalla 41 oleva Dodig taisteli toisen ja kolmannen erän katkaisupelien kautta itselleen. Dodig syötti kaikkiaan 19 läpisyöttöä.

- Tämä on elämäni paras voitto. Nautin siitä todella paljon. Taistelin jokaisesta pallosta, Dodig hehkutti.

Nadal on voittanut Kanadan Masters-turnauksen vuosina 2005 ja 2008, mutta nyt turnaus päättyi lyhyeen.

- En pelannut huonosti, mutta en pelannut hyvinkään. Ratkaisevilla hetkillä en pelannut hyvin, espanjalainen totesi.

Novak Djokovic pelasi ensimmäisen ottelunsa maailman ykköspelaajana ja alku ei ollut helppo. Nikolai Davidenko johti avauserää kahdella syötönmurrolla 4-1 ja syötti erävoitosta tilanteessa 5-4, mutta Djokovic voitti erän 7-5. Toinen erä tuli jo helposti 6-1.

Ykköspelaajan paineiden kisäksi Djokovicin valmistautumista ei helpottanut myöskään julkisuusrumba johon hän joutui Wimbledonin voiton ja ykköseksi nousemisen jälkeen.

- Maailman ykkösenä olemisessa on suuri vastuu, ei vain kentällä vaan myös kentän ulkopuolella. Yritän käsitellä sen parhaalla mahdollisella tavalla, Djokovic sanoi.

Lähteet: YLE Urheilu - Reuters - AP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat