Suora

  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon Saksan cupin välieräottelu Werder Bremen - Bayern München
  • Jalkapallon Saksan cup, välieräottelu
  • Jalkapallon Italian cupin välieräottelu Milan - Lazio, kuvailutulkkaus
  • Jalkapallon Italian cupin välierän Milan - Lazio 2. osaottelu
  • Urheiluruutu

Historiallinen joukkue - "Rajat todella kovat"

Suomen joukkue yleisurheilun MM-kisoihin jäi historiallisen pieneksi. YLE Urheilun asiantuntija Mika Lehtimäki näkee 13 urheilijan kisajoukkueen pienuuteen selkeät syyt.

urheilu
Mika Lehtimäki.
YLE

- Meillä on aina MM- ja olympiamitaleista taistelevia urheilijoita vain yhden käsin sormilla laskettavissa oleva määrä. Kun siihen joukkoon tulee ongelmia, se tietenkin näkyy suurina vaihteluina, Lehtimäki muistuttaa.

- Ennemmin katsoisin sen joukon taakse. Meillä on 13 urheilijaa, mikä on kaikkien aikojen pienin määrä. Rajat tietenkin kiristyvät ja kilpailu kovenee koko ajan, mutta silti 13 on vähäinen määrä. Kun mukana on vielä kolme keihäsmiestä ja kaksi kävelijää, lajikirjo on aika pieni.

Lehtimäki näkeekin, että EM-taso on Suomessa usealle urheilijalle tällä hetkellä realistisempi tavoite. Etenkin juoksuissa on näin, kun afrikkalaiset ja amerikkalaiset juoksijat hallitsevat markkinoita.

- Varsinkin rataurheilussa MM-rajat ja -taso ovat äärimmäisen kovat. Lappeenrannassakin esiintyneistä urheilijoista moni on varmasti jo suunnannut realistiset katseensa EM-kotikisoihin. Mahdollisuudet pärjätä on ennemminkin siellä, Lehtimäki totesi.

Suomen Urheiluliiton valmennuksen johtaja Jarmo Mäkelä on pitkälti samoilla linjoilla. Hän on kuitenkin toiveikkaampi; Mäkelä näkee EM-tason hyvänä ponnahduslautana.

- Olemme tietenkin siinä tilanteessa, että EM-joukkue on kaksin-, ehkä jopa kolminkertainen MM- tai olympiajoukkueeseen verrattuna. Tulevina kausina nähdään, mikä trendi on. Tämä voi olla notkahdus, ja EM-kisojen kautta on mahdollisuus rakentaa laajempi ja iskukykyisempi joukkue (Lontooseen) kuin mitä nyt saadaan jalkeille, Mäkelä uskoo.

Lähteet: YLE Urheilu

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat