1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Rantanen tahditti Kouvolan välieriin

Kouvola ja Koskenkorva esittävät jännittävän ja huipputasoisen taistelun 6. puolivälierässä. Vierailija-KPL vei kamppailun lopulta värikkäiden vaiheiden jälkeen ottelun Sami Partasen iski palloessa väliin neljännen tasoittavalla kahdella palolla ja viimeisellä lyönnillä.

Kouvolalaisten suurin sankari oli kuitenkin lukkari Riku Rantanen, joka tylsytti Koskenkorvan sisäpelin täydellisesti. Pahiten tuuliajolla oli Koskenkorvan jokerikaksikko Juha Niemi (kotiutukset 1/7 ja Tuomas Tallbacka 0/2).

- Olipahan hieno ottelusarja. Mielestäni sarjan ratkaisu tapahtui toisessa pelissä, jonka voiton myötä kasvoimme joukkueena yhteen, totesi Kouvolan pelinjohtaja Mikko Hylkilä.

- Silloin kun pelataan neljästä voitosta, niin parempi menee kyllä jatkoon. Emme saaneet oikein peräkkäisiä onnistumisia mailanvarressa. Erityisesti kotikipsi - kolme tappiota omalla kentällä harmittaa, sanoi Koskenkorvan Sami-Petteri Kivimäki.

Avausjaksolla Koskenkorva oli hampaaton. Se ei saanut sisäpeliään auki missään vaiheessa jaksoa. Erityisesti kotiutukset olivat vaisuja. Kouvola vastaavasti pelasi korttinsa oikein rakentaen 10 kolmostilannetta.

Juoksut syntyivät Anssi Lammilan keskipompulla sekä Sami Joukaisen huippusuorituksella, jolla Riku Rantanen kierrätettiin kotipesään viimeisenä lyöjänä ykköspesältä riittivät 0-2-jaksovoittoon.

Koskenkorvan taistelun huipentama oli huippupelin lukkarina pelannut Juha Puhtimäki. Miehellä oli huonoa tuuria varsinkin ensimmäisellä jaksolla, sillä hän yllätti Kouvolan kolmospuolen kahdesti - ensimmäinen pysähtyi paaluun ja toinen pensaaseen.

Toinen jakso oli pesisviihdettä viimeisen päälle. Janne Rauhala löi Koskenkorvan 1-0-johtoon. Tasoittavalla Kouvola iski pyöremyrskyn lailla, kun Rantanen, Lammila, Jukka Latvala iskivät juoksun mieheen ja vielä lopuksi Sami Joukaisen lyönti sirvahti Veli-Pekka Yli-Hirvelän räpylästä kahden juoksun arvoisesti.

Koskenkorva ei kuitenkaan luovuttanut, vaan se kavensi toisessa vuorossa harhaheitolla ensiksi luvat 2-5. Juha Niemi halkaisi keskikentän 3-5. Tämän jälkeen Mikko Kytömäen pystymaila yllätti Matti Latvalan, pallo ykköstilanteessa Antin monttuun - tuloksena kuitenkin vain yksi juoksu.

Koskenkorvan hurmos jatkui kolmannella. Juha Puhtimäki iski päivän kolmannen läpilyönnin - tällä kertaa 1+1 arvoisesti ja tilanne nopeasti 6-5.

Ratkaisua haettiin viimeisen vuoron tasoittavalta. Riku Rantanen ja Sami Joukainen pääsivät yrittämään aluksi kotiutusta, mutta viimeisen lyönnin ratkaisut jäivät laittomiksi. Sami Partanen kuitenkin ratkaisi pelin kahden palon tilanteessa ajolähdön viimeisellä lyönnillä, kun millimetrin tarkka sivallus putosi Veli-Pekka Yli-Hirvelän eteen.

Kouvolan ykköspalkinto meni ansaitusti lukkari Rantaselle, joka myös kotiutti kerran ja toi kaksi juoksua. Ensimmäistä vuotta Kouvolassa pelaavan Rantasen illan kruunasi Tuomas Tallbackan täydellinen hassutteleminen - Tallbackalle syötettiin yhden lyöntivuoron aikana kolme taktista takaväärää, niin että joka kerta oli merkki päällä.

Muita KPL:n onnistujia olivat Matti Latvala, joka jatkoi hurjia pomputuksiaan onnistuen vaihtolyönneissä 7/8 kertaa. Saku Kapanen oli jälleen hyvässä juoksussa ja toi kolme juoksua.

Koskenkorvan ykköspalkittu oli lukkari Puhtimäki (1+1/1, kärkilyönnit 10/12). Lisäksi Mikko Kytömäki oli ulkopelissä takuuvarma ja nakutti mailanvarressa (1+0/2, kärkilyönnit 7/10).

Yleisöä kauden Koskenkorvalla oli komeasti 3154 henkeä. Kolmostilanteet merkittiin vierailijoille niukasti 20-18.

Koskenkorvan kauden loppusijoitus oli viides. Se oli ennakko-odotusten mukainen. Kouvolan kausi jatkuu sunnuntaina, kun välieräpelit alkavat Sotkamossa runkosarjan voittajaa Jymyä vastaan.