"Pelataan koko ottelu kuin Zagrebia vastaan 18 minuuttia"

HJK:n puolustajat Mathias Lindström ja Rafinha puntaroivat YLE Urheilun haastattelussa HJK:n mahdollisuuksia bundesliigaseura Schalkea vastaan. Joukkueet kohtaavat torstaina Eurooppa-liigan playoff-kierroksen avausottelussa Töölön jalkapallostadionilla

Kuva: YLE

- Dynamo Zagreb -peli näytti, että pysymme mukana mikäli pelaamme omalla korkealla tasolla. Haaste on totta kai kova, mutta hyvä tulos on saatavissa nappisuorituksella. Jokaiselle meidän pelaajalle tällaiset ottelut ovat unelmia, joissa pääsee mittaamaan tasonsa ja seuraamaan kovia vastustajia läheltä. Kaikille meille varmasti yksi uran kohokohtia, toteaa toppari Lindström.

Molemmat puolustajat ovat panneet merkille Schalken korkean prässipelin.

- Meidän täytyy pitää linjat tiiviinä ja pystyä vastaiskuihin. Yritetään pelata niin hyvin kuin pelattiin Zagrebia vastaan 18 minuuttia, mutta nyt on koko ottelu pelattava samalla tavalla. Schalke laittaa paljon keskityksiä ja rangaistusalueella tulee olemaan tungosta, kun he nostavat paljon miehiä ylös. Siellä kaksinkamppailut on voitettava, toteaa Lindström.

- Veikkausliigapeleihin verrattuna täytyy pelitempoa nostaa paljonkin, mutta se lähtee pallonhallinnasta. Sen aikana on pystyttävä keräämään voimia uusia hyökkäys- ja puolustustilanteita varten.

Laitapuolustaja Rafinhalle Schalke-ottelut ovat myös kauan kaivattu mahdollisuus mitata oma tasonsa Euroopan huippuseuraa vastaan.

- Onhan tämä mahtavaa saada kotikenttä taas täyteen Schalkea vastaan. En olisi uskonut tätä vielä muutama vuosi sitten tai edes ennen viime kautta olisi ollut vaikea uskoa, että saadaan näin kovia joukkueita Suomeen pelaamaan.

- Tämä ottelu on henkilökohtaisesti kova haaste minulle, koska kotimaisessa liigassa sitä ei ole tarpeeksi. Minulla on paljon vanhoja pelikavereita, jotka ovat päässeet isoihin seuroihin Brasiliassa ja Euroopassa. Olen aina uskonut pystyväni pelaamaan isoissa seuroissa, joten tällaiset ottelut ovat henkilökohtaisesti tosi hyviä tasonmittareita.

- Schalken otteluvideoissa ei näkynyt oikein heikkouksia, mutta siinä näkyi heidän korkea prässipelaaminen. Siellä on siis myös tilaa, joten ehkä voisimme käyttää Temen (Teemu Pukki) nopeutta joka voisi juosta heidän puolustuslinjan taakse.

Keskiviikkona varmistui myös, ettei Schalken supertähti Raul matkusta Helsinkiin.

- Se on sääli. Hänen pelaamisensa olisi ollut hienoa pelaajien ja yleisön kannalta. Häntä vastaan olisi ollut hienoa pelata, päättää Rafinha.