Suora

  • Punttia ja yleisurheilua
  • Taitoluistelun MM, parien lyhytohjelma
  • Taitoluistelun MM, naisten lyhytohjelma
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Nikkanen loukkaantui - kausi ohi

Seiväshyppääjä Minna Nikkanen on loukannut vasemman käden peukalonsa yleisurheilun MM-kilpailujen valmistautumisleirillä Etelä-Koreassa. Maajoukkueen kanssa Mokpossa leireilemässä olleen Nikkasen vamma vaatii leikkaushoitoa, mikä tarkoittaa sitä että Nikkasen MM-kisat jäävät väliin ja kausi on ohi.

urheilu
Minna Nikkanen.
YLE

- Minna teki lauantaiaamuna hänelle täysin normaalia telinevoimisteluharjoitusta, jossa rekillä tehdään vauhtijättiläisiä. Kesken suorituksen hänen otteensa takertui tankoon ja peukalo vääntyi kivuliaasti, kuvailee tilanteessa välitöntä ensiapua antanut Nikkasen valmentaja Jarno Koivunen.

Suomen joukkueen lääkäri Jari Syrjänen tutki vamman heti harjoituspaikalla ja järjesti Nikkasen välittömästi röntgenkuviin paikalliseen sairaalaan.

- Nikkasen vasemman peukalon nivelside on täysin poikki, mutta muita liitännäisvammoja ei kuvissa havaittu. Vamma on hyppääjän alakädessä ja estää seipään puristamisen, minkä vuoksi kilpaileminen Daegussa on mahdotonta. Vamma vaatii leikkaushoitoa, mutta on kuitenkin sen verran lievä, että valmistautuminen kauteen 2012 voi alkaa Minnan osalta normaalisti myöhemmin tänä syksynä, Syrjänen kertoo Urheiluliiton tiedotteessa.

Hyppääjä itse toteaa luonnollisesti olevansa äärimmäisen pettynyt tilanteeseen.

- Tajusin aika nopeasti että nyt sattui pahasti. Olen tehnyt saman liikkeen satoja kertoja aiemmin ilman mitään ongelmia. Kyseessä oli puhdas tapaturma, jollaista on vaikea ennakoimalla välttää.

- Pettymys on suuri, koska tällä kaudella loppukesään oli satsattu paljon ja sopeutuminen Koreaan oli sujunut erittäin hyvin. Nyt en pääse mittaamaan nousussa ollutta kuntoani enää tänä kesänä. Kestää jonkin aikaa ennen kuin tällaisesta pääsee yli, mutta pitää yrittää kääntää katse mahdollisimman nopeasti huipputärkeään kesään 2012, jolloin edessä ovat Helsingin EM-kotikisat ja Lontoon olympialaiset, Nikkanen sanoo.

Nikkanen matkustaa Mokposta jatkohoitoon Suomeen heti, kun hänen paluulentonsa saadaan järjestettyä.

Lähteet: YLE Urheilu

Suosittelemme

Tuoreimmat