Hyppää sisältöön

Karjalainen piti rentouden Sopranosin avulla

Olli-Pekka Karjalainen oli tyytyväinen mies moukarin MM-karsinnan jälkeen. Vaikka finaalipaikka ei vielä olekaan kirkossa kuulutettu, kauden parhaan tuloksen (76,60) heittäminen viimeisellä toi hymyn Karjalaisen huulille.

Kuva: YLE

- Kauden paras kisaheitto arvokisakarsintaan. Tasan kerran olen tällä kaudella heittänyt harjoituksissa pidemmälle, ja silloinkin puhutaan senteistä. Ei sitä oikein enempää voi toivoa. Sen takia siinä vähän tuuleteltiin. Toisaalta, olisi se voinut 40 senttiä mennä pidemmällekin, niin ei tarvitsisi jännitellä. Lupaavat saumat on, mutta ei passaa nuolaista ennen kuin tipahtaa, Karjalainen totesi.

Karjalaisen ensimmäinen heitto oli yliastuttu, mutta 14-kertainen arvokisakävijä ei tilannetta hätkähtänyt. Toiselle ja kolmannelle heitolle pysyi rentous, ja leka lensi tämän kauden tasoon nähden huippulukemiin.

- Ensimmäinen heitto osui häkkiin, ja siinä oli vähän vetoakin olkapäällä. Se ei ollut niin rento ja se ei ollut minun heitokseni hyvä heitto. Tiesin kuitenkin, että pystyn teknisesti heittämään hyvin ja se on myös ainoa asia, millä pystyn täällä pärjäämään. Ei tarvinnut kuin korjata virheensä ja laittaa pökköä pesään, Karjalainen kertoi.

- Heitossa on pikkuvika, mikä aina silloin tällöin putkahtaa esille. Ei se monesta sentistä ole kiinni, ja minulla on perustekniikka sen verran hyvä, että siihen pystyy luottamaan. Pari viimeistä heittoa oli teknisesti tosi hyviä heittoja. Yritin vain heittää kovaa, mutta helvetin rennosti. Se on kohtalaisen vaikea yhdistelmä, mutta ihan kohtalaisesti onnistuin tänään.

Viimeiseen heittoon lähtiessään Karjalaisella oli pohjalla tulos 75,09. Se ei hyvin todennäköisesti olisi riittänyt finaaliin, joten viimeiselle jäi paljon panosta. Karjalaisen vastaus oli rautainen.

- Tiesin sen, että viimeisellä pitää parantaa. Tiukka paikka, mutta sain hyvin sen suljettua pois mielestäni ja keskityttyä heittämiseen. Välillä menee pieleen, välillä onnistuu.

Sopranos pyörinyt DVD-soittimessa

Karjalainen myöntää, että henkisen valmentajan käyttäminen on yksi asioista, joka auttaa juuri nyt nähdyissä selkä seinää vasten -tilanteissa. Varauksettomat kiitokset sai myös valmentaja Arto Rinta-aho.

- Olen ollut henkisen valmentajani kanssa yhteydessä kaikki nämä vuodet, ja viimeksi olin toissapäivänä. Siitä on ollut suuri apu. Ihan reilusti voin sanoa, että en olisi tässä ilman hänen apuaan. Samaan hengenvetoon sanotaan kiitokset Artolle. Sen jälkeen, kun pääsimme heinäkuussa hommiin, olemme tehneet hienoa jälkeä. Heinäkuun alussa tilanne ei ollut helppo, selkävammasta kärsinyt Karjalainen muistuttaa.

Karjalainen oli karsintaryhmänsä viides, joten finaalipaikka luisuu käsistä vain siinä tapauksessa, että toisesta ryhmästä löytyy kahdeksan pidemmälle heittävää. Todennäköinen finaalipaikka on Karjalaiselle jo itsessään komea palkinto.

- Sanoin pari päivää sitten, että ylipäätään minun oleminen täällä on aika iso ihme. Onhan se vielä suurempi ihme, jos pääsen vielä finaaliin. Hemmetin hieno fiilis, että pystyin tuonkin verran puristamaan ulos. Finaalissa minulla ei kerta kaikkiaan ole muuta kuin voitettavaa. Olen tilastojen 25:s, eikä sellaisen kaverin kuuluisi olla finaalissa, Karjalainen virnisti.

- Tiesin sen, mitä on mahdollista heittää. Eihän tuossa mistään täydellisyydestä voi vielä puhua. Finaalilataus tuohon vielä, niin voi tulla jotain lisääkin. Pystyin pitämään tasoni, ja muut tulivat sitten ehkä vähän alaspäin.

Karsintakilpailut on usein heitetty aamupäivällä, mutta tällä kertaa karsinta heitettiin illalla. Karjalainen piti tästä, mutta omat haasteensakin iltakilpailu hotellielämässä toi eteen. Suosittu TV-sarja on ollut kovassa käytössä Karjalaisella Etelä-Koreassa.

- Vireystila on illalla paljon parempi, se on ihan selvä, kun ei tarvitse tehdä verryttelykentällä niin paljon töitä kuin aamulla. Mutta onhan siinäkin puolensa. Monta jaksoa Sopranosia meni tuossa päivällä, kun yritti pitää ajatuksia muualla, jotta rentous säilyisi. Ykkös- ja kakkoskausi on nyt katsottuna, ja kolmonen odottaa. Tämä on ollut pitkä leiri, Karjalainen naurahti.