Suora

 • Elävä arkisto esittää
 • Närbild
 • Erään kirjan elinkaari
 • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
 • Urheiluruutu
 • Urheiluruutu

Hirmuinen shokki - Bolt otti varaslähdön!

Pikajuoksun ME-mies, Jamaikan Usain Bolt, otti varaslähdön miesten 100 metrillä. Näin Bolt hylättiin, eikä hän päässyt puolustamaan mestaruuttaan.

urheilu
EPA

Jo etukäteen puhuttiin, että Bolt tarvitsee nappilähdön pystyäkseen pitämään joukkuetoverinsa Yohan Blaken takanaan. Lähtölaukauksen kajahtaessa Boltin jalka oli jo irronnut telineistä, eikä vilppilähdöstä ollut epäilystä.

Bolt ryhtyi repimään kilpailuasua pois päältään heti lähtölaukauksen pamahdettua kahdesti Daegun stadionilla. Hän poistui päätään pudistellen pois radalta hylkäyksen jälkeen.

Boltin suurimmaksi haastajaksi arvioitu Jamaikan Yohan Blake käytti tilanteen hyödykseen, kun puolustava mestari poistui takavasemmalle. Blaken lähtö ei ollut täydellinen, mutta matkan puolivälissä Boltin kovimmaksi haastajaksi jo etukäteen arvioitu Blake nousi kärkipaikalle.

Blake kruunattiin uudeksi maailman nopeimmaksi mieheksi ajalla 9,92, joka on myös hänen kauden parhaansa. USA:n Walter Dix venytti maaliviivalla MM-hopealle. Saint Kitts ja Nevisiä edustava Kim Collins jäi pronssille. Euroopan nopein mies Christoph Lemaitre juoksi neljänneksi.

- Olen ensimmäistä kertaa aikuisten arvokisoissa ja nyt maailmanmestari. Oloni on huikea! Boltin hylkäys oli kamala juttu, mutta sen jälkeen katseet kääntyivät minuun. Minun oli hoidettava tämä mestaruus, Boltin hyvä harjoituskaveri Blake sanoi.

MIESTEN 100 METRIN LOPPUKILPAILU

 1. Yohan Blake JAM 9,92
  1. Walter Dix USA 10,08
  2. Kim Collins SKN 10,09
  3. Christophe Lemaitre FRA 10,19
  4. Daniel Bailey ANT 10,26
  5. Jimmy Vicaut FRA 10,27
  6. Nesta Carter JAM 10,95

Lähteet: YLE Urheilu

Suosittelemme

Tuoreimmat