Ajo Motorsportilta kolme kuskia Indyn kymmenikköön

MotoGP-sarjan 125-kuutioisten luokan kauden 11. MM-osakilpailu ei sujunut täysin suomalaistalli Ajo Motorsportin suunnitelmien mukaan Indianapolisin radalla USA:ssa, vaikka tallipäällikkö Aki Ajon kuljettajista kolme raivasikin tiensä kärkikymmenikköön.

Kuva: MPAFoto

- Ei sinänsä suuria ongelmia, mutta ei toisaalta mikään paras päiväkään. Renkaat alkoivat olla kaikilta kuljettajilta loppu, kertoi Ajo.

MM-pisteissä toisena oleva Avant-AirAsia-Ajo -tiimin ranskalainen Derbi-kuljettaja Johann Zarco oli suomalaistallin viisikosta jälleen ykkönen myös Indyssä.

Hän kävi kiivaan kamppailun viidennestä sijasta espanjalaisen tiimikaverinsa Efren Vazquezin kanssa. Maalisuoran taistelu päättyi 14 tuhannesosalla Zarcon hyväksi. - Kyse ei ollut suinkaan mistään tallimääräyksestä, vahvisti Ajo.

Zarco oli kilpailun alussa kiinni kakkossijassa, kunnes ote kärkeen kirposi. - En voi olla tyytyväinen tähän suoritukseen. Ajotyylini oli ehkä vähän liian agressiivinen, enkä löytänyt parasta rytmiä näihin olosuhteisiin, kuittasi Zarco.

Vazquez ei pistänyt sen suuremmin pahakseen niukkaa tappiota tiimikaverilleen. - Olin kisan alussa vähän liiankin varovainen, mutta lopputulos oli ihan hyvä.