Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Mikä ihmeen lukukoira?
  • Närbild
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Karjalainen jäi finaalin yhdeksänneksi

Olli-Pekka Karjalainen ei selviytynyt kolmelle viimeiselle kierrokselle moukarin MM-finaalissa Daegussa ja sijoittui yhdeksänneksi. Kisan voitti ensimmäisen maailmanmestaruutensa ottanut Japanin Koji Murofushi.

urheilu
Olli-Pekka Karjalainen
YLE

Karjalainen heitti karsinnassa kauden parhaansa 76,60, mutta tämä oli silti finalisteista heikoin tulos tälle kesälle. Selkävaivoista kärsinyt Karjalainen on kuitenkin pystynyt heittämään tänä vuonna vasta kolme normaalikisaa ja kaksi karsintaa.

Karjalaisen avaus oli hänelle kohtuullinen, vaikka hän itse ei ollutkaan tyytyväinen. Töysän Vedon heittäjän heitto kantoi tulokseen 75,38 ja oli kierroksen viides.

Toisellaan Karjalainen paransi reilulla metrillä ja sivusi samalla kauden parastaan, jo karsinnasta tuttua lukemaa 76,60. Tämä riitti kuitenkin toisen kierroksen jälkeen vasta kahdeksanteen sijaan.

Kolmannen kierroksen heitto oli Karjalaisen heikoin, sillä leka kantoi ainoastaan 71,34. Karjalainen joutui jännittämään muiden heittäjien tuloksia ja vasta toiseksi viimeinen heittäjä, Venäjän Kirill Ikonnikov, onnistui suomalaisen pudottamaan. Kaksi edellistä heittoaan yliastunut Ikonnikov heitti tuloksen 77,22 ja nousi 7:nneksi. Jatkoon olisi tarvittu 77,04.

- Ihan hyvä fiilis. Yhden hyvä heiton sain tehtyä, sillä jäätiin tällä kertaa puoli metriä jatkosta, Karjalainen totesi YLE Urheilun haastattelussa.

Moukarin finaalin voitti jo karsinnassa vakuuttanut Koji Murofushi. Japanilainen tempaisi heti avausheitollaan 79,72 ja rikkoi toisellaan kirkkaasti 80 rajan. Murofushin leka lensi peräti 81,03, ja hän paransi kolmannellaan johtotulostaan vielä 81,24 metriin. Neljännellään japanilainen heitti 79,42, viidennellään hän sivusi parastaan (81,24), ja viimeiselläänkin Murofushi onnistui ylittämään 80 metriä (80,83).

Lähteet: YLE Urheilu

Suosittelemme

Tuoreimmat