Suora

  • Elävä arkisto esittää

Osku Torro: Polveni vääntyi liikaa

Korkeushyppääjä Osku Torro keskittyi ennen MM-kisoja polvensa kuntouttamiseen. Torron polvi kestäisi teknisesti puhtaat hypyt, mutta tiistain MM-karsinnassa tekniikka hajosi, polveen tuli vääntöä ja peli oli sitä myöten pelattu.

urheilu
Osku Torro
YLE

- Jalkani tuntuivat hyviltä ennen karsinnan alkamista. Mutta tulin 216:ssa pari kertaa niin huonosti siihen rimalle, että pirun polveni lakkasi pelaamasta. Ei siitä polvestani ollut enää hyppäämiseen. Jos tekniikkani olisi onnistunut, niin polvi olisi kestänyt, Torro mietti.

- Tekniikkaongelmani vaikutti myös juoksuun. Polveen tuli vääntöä eikä sitä yksijalkaisena pysty oikein juoksemaankaan. Polvestani tuli kuin löysä tussi, eihän sellaisella tee yhtikäs mitään, Torro tuskaili.

Torro keskittyi ennen MM-kisoja tiukasti polvensa kuntouttamiseen. Tämä tapahtui lopulta tekniikan kustannuksella.

- Jouduin vähän tinkimään hyppytekniikkani harjoituksista. Olen tehnyt fyysisesti kovia harjoituksia, yritin mielikuvaharjoittelulla saada tekniikkani järjestykseen, mutta eihän sekään onnistunut, Torro sanoi.

- Jos katsotte tilastoista, että kuinka monta kilpailua olen hypännyt viimeisen kahden kuukauden aikana, niin vähälle jäivät. Mieluusti olisin tarvinnut hyppyjä enemmän eikä vain mielikuvaharjoittelua. Mutta panostimme jalan kuntoutukseen, tekniikka ei sitten ollut mistään kotoisin, Torro selvitti.

Korkeuskarsinnasta muodostui kovatasoinen näytelmä, koska peräti kymmenen urheilijaa ylitti karsintarajan 231. Torro jäi kentälle seuraamaan jännittäviä tapahtumia ja lähti ulos kentältä vasta tunnin päästä karsiutumisensa jälkeen. Samalla hänellä oli mahdollisuus koota ajatuksiaan.

- Vaikka tulokseni jäi ala-arvoiseksi, tänne Daeguun kannatti lähteä. Jalkani kuntouttaminen on pitkä prosessi, tästä ei siihen projektiin ollut mitään haittaa. Aidosti uskoin hyppääväni huomattavasti paremmin, Torro mietti.

- Katsotaan tulevaa hallikautta joskus joulukuussa, muuten kaikki tähtää jo tulevaan kesään. Polveani ei leikata missään tapauksessa, leikkaus tietäisi game over -tilannetta. Lähden tästä täysillä kohti ensi vuotta, Torro päätti.

Lähteet: Matti Lehtisaari, Daegu

Suosittelemme

Tuoreimmat