Suora

  • Taitoluistelun EM, naisten lyhytohjelma
  • Taitoluistelun EM, naisten lyhytohjelma

Nieminen syvässä Grand Slam -suossa

Jarkko Nieminen on voittanut ottelun tenniksen Grand Slam -turnauksessa edellisen kerran kesäkuussa 2010 Wimbledonissa. Tappio Fernando Verdascolle US Openin avauskierroksella oli suomalaisen viides peräkkäinen ensimmäisen kierroksen tappio Grand Slameissa.

urheilu
EPA

Niemisen tappioputki alkoi viime vuonna Wimbledonin toiselta kierrokselta, kun Andy Murray kukisti hänet suoraan kolmessa erässä. Sen jälkeen US Openissa noutaja tuli avauskierroksella, kun Daniel Gimeno-Traver rökitti suomalaisen niin ikään 3-0-erin.

Tällä kaudella Niemisen pahimpana peikkona Grand Slameissa on ollut huono arpaonni. Niin Australiassa, Ranskassa, Englannissa kuin Yhdysvalloissakin suomalainen sai vastaansa sijoitetun espanjalaispelaajan. Australian ja Ranskan avoimissa Nieminen sai todeta David Ferrerin (ATP-7) paremmakseen.

Kesäkuussa WImbledonissa Nicolas Almagro (ATP-15) nousi voittoon Niemisestä hävittyään avauserän katkaisupelissä. Tiistaina New Yorkissa oli Fernando Verdascon (ATP-19) vuoro kurittaa Niemistä.

Nieminen ei ole koskaan aiemmin pudonnut kauden jokaisessa Grand Slam -turnauksessa avauskierroksella yli kymmenvuotisen ammattilaisuransa aikana.

Lähteet: YLE Urheilu

Suosittelemme

Tuoreimmat