Suora

  • Uinnin EM, alkuerät 6.12.
  • Mäkihypyn MC, miesten karsinta, Nizhni Tagil

Tenniksen US Openissa tehtiin historiaa

Yhdeksänneksi sijoitettu Australian Samantha Stosur ja Venäjän Nadia Petrova tahkosivat tenniksen US Openin 3. kierroksen otteluaan huikeat kolme tuntia ja 16 minuuttia. Kamppailu oli kestoltaan turnauksen kaikkien aikojen pisin naisten ottelu katkaisupelien aikakaudella. Jännärin voitti Stosur 7-6, 6-7, 7-5.

urheilu
Samantha Stosur.
EPA

Viime vuonna puolivälieriin US Openissa edenneellä Stosurilla oli avauserän voitettuaan paikat ratkaista ottelu toisessa erässä, mutta turnauksen 24:nneksi sijoitettu Petrova taisteli upeasti.

Petrova selvitti kaksi Stosurin ottelupalloa ja vei toisen erän nimiinsä voittamalla katkaisupelin 7-5.

Kolmannessa erässä Stosur mursi Petrovan syötön ja tasoitti erän 4-4:ään. Australialainen piti oman syöttönsä ja sai johtoasemassa 5-4 kaksi murto- ja ottelupalloa, mutta Petrova selvitti molemmat ja piti lopulta syöttönsä.

Stosurin kärsivällisyys palkittiin vihdoin, kun hän oman syöttönsä pidettyään sai Petrovan syöttäessä viidennen ottelupallonsa. Sitä aussi ei enää jättänyt käyttämättä, ja eännätyspitkä ottelu oli ohi.

Neljännesvälierissä Stosur saa jälleen venäläisvastustajan, kun hän kohtaa 25:nneksi sijoitetun Maria Kirilenkon.

Turnauksessa 26:nneksi sijoitettu Italian Flavia Pennetta yllätti kolmossijoitetun Maria Sharapovan ja meni jatkoon kolmen erän väännön jälkeen lukemin 6-3, 3-6, 6-4.

Miesten 2. kierroksella Rafael Nadal eteni vaivatta jatkoon ranskalaista Nicolas Mahutia vastaan. Nadal voitti voitti kaksi ensimmäistä erää 6-2, 6-2 ja johti kolmatta erää 3-0, kun Mahut luovutti vatsalihasvammaan vedoten.

Andy Murray joutui huhkimaan täyden päivätyön hollantilaista Robin Haasea vastaan, ennen kuin jatkopaikka irtosi lukemin 6-7, 2-6, 6-2, 6-0, 6-4.

Lähteet: YLE Urheilu - Reuters

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat