Suora

  • Assembly Winter 2020: CS:GO -turnauksen lohkovaihe, perjantai
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Donald Young - ei enää tenniskenttien vitsi

Tenniksen US Openin yksi suurista yllättäjistä on ollut Donald Young. Jo lähes vitsiksi muodostunut entinen huippulupaus on osoittanut pystyvänsä etenemään pitkälle Grand Slam -turnauksessa.

urheilu
EPA

Young, 22, on entinen maailman junioriykkönen. Odotukset häntä kohtaan olivat huippukorkealla USA:ssa, mutta ura ei lähtenyt kehittymään toivotulla tavalla.

Young sai paljon villejä kortteja, mutta hävisi toistuvasti avauskierroksella. Hän pelasi paljon myös haastajakiertueella, mutta sielläkin menestys oli vaatimatonta. Eräänlainen pohjakosketus syntyi vuonna 2006 Miamissa, kun Carlos Berlocq voitti Youngin 6-0, 6-0, ja seuraavalla kierroksella James Blake löi puolestaan Berlocqin 6-0, 6-0...

- Välillä en voittanut otteluita haastajaturnauksissa ja hävisin 300:n paikkeilla oleville pelaajille. Itse asiassa tänäkin vuonna olen hävinnyt heille. On hienoa tulla Aptosin haastajaturnauksen ensimmäisen kierroksen tappiosta US Openin neljännelle kierroksella. Tenniksessä on hyviä ja huonoja aikoja. Minulla on todellakin ollut huonoja. Toivottavasti nyt tulee paljon hyviä, Young sanoi US Openin sivuilla.

Vuonna 2009 Youngin ranking oli 231. Pikkuhiljaa Young on kuitenkin saanut uransa nousuun. Tällä hetkellä hän on sijalla 84 ja ensimmäinen isompi menestys Grand Slam -turnauksessa on tullut nyt käynnissä olevassa US Openissa.

Young voitti avauskierroksella Lukas Lackon. Toisella kierroksella tuli kova päänahka, kun Stanislas Wawrinka kaatui viidennen erän tie-breakissa. Kolmannella kierroksella Young kukisti Juan Ignacio Chelan suoraan kolmessa erässä.

Neljännellä kierroksella vastassa on neljänneksi sijoitettu Andy Murray. Ottelu piti pelata tiistaina, mutta se siirtyi keskiviikoksi, kun kaikki tiistain ottelut jäivät pelaamatta sateen vuoksi. Ja erityisen mielenkiintoista on se, että Young yllätti Murrayn keväällä Indian Wellsin Masters-turnauksessa.

- Se on urani paras voitto. Tietysti se on nyt eri asia. Tämä on paras viidestä. Tamä on slam. Murraylla ei ollut itseluottamusta Indian Wellsin aikoihin. Hän ei pelannut silloin hyvin. Mutta minäkin pelaan nyt hyvin. Saa nähdä mitä tapahtuu, Young sanoi.

Lähteet: YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat