Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Mikä ihmeen lukukoira?
  • Närbild
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Pitkämäki pestasi Zeleznyn Daegussa

Suomalainen keihäskansa sai torstaina iloisia uutisia, kun kolminkertaisen olympiavoittajan, maailmanmestarin ja maailmanennätyksen haltijan Jan Zeleznyn tiedotettiin liittyneen Tero Pitkämäen valmennustiimiin. Pitkämäki itse kertoi YLE Urheilun haastattelussa odottavansa erittäin innokkaana yhteistyön alkamista.

urheilu
Tero Pitkämäki
YLE

Daegun MM-kisat olivat Pitkämäelle pettymys. Vuoden 2007 maailmanmestari jäi karsinnassa tulokseen 79,46 ja karsiutui ensimmäistä kertaa urallaan arvokisojen finaalista. Suomalaisheittäjä ei kuitenkaan jäänyt tuleen makaamaan.

- Menin Daegun keihäsfinaalin jälkeen juttelemaan Janin kanssa keihäänheitosta ja muusta. Kysyin sitten juttelun tuoksinnassa, että olisiko tällaiseen yhteistyöhön mahdollisuutta, Pitkämäki kertoi.

Pitkämäen päätoimisena valmentajana jatkaa Zeleznyn pestaamisesta huolimatta Hannu Kangas. Pitkämäen mukaan kahden valmentajan yhteistyössä ei ole ongelmaa.

- Kun Hannulle myöhemmin ilmoitin, että olin Janin kanssa jutellut, hän oli hämmästynyt, mutta kovin iloisen oloinen siitä, että päsee tekemään legendan kanssa yhteistyötä.

- Matkustamme lokakuun alkupuolella Hannun kanssa Prahaan keskustelemaan harjoittelusuunnitelmastani Janin kanssa. Teemme asioihin yhteisen linjan, jotteivät ne mene ristiin, Pitkämäki selvitti.

Zelezny valmentaa Pitkämäen lisäksi myös muita maailman huippuja. Miehen alaisuudessa harjoittelevat muun muassa tshekkiheittäjät Barbora Spotakova, Vitezslav Vesely, Petr Frydrych ja Jakub Vadlejch.

- Uskon, että Jan antaa minullekin kaiken tietotaitonsa käyttöön. En jää siinä mielessä taka-alalle.

- Tämä on paras mahdollinen tilanne, sillä häneltä tietotaitoa ja mielenkiintoisia näkemyksiä tekniikasta ja harjoittelusta varmasti löytyy. Innolla odotan, että miten tämä käytännössä onnistuu, Pitkämäki vakuutti.

Pitkämäen mukaan yhden keihäänheiton suurimman legendan saaminen valmennustiimiin tuo miehen valmistautumiseen Lontoon olympiakisoja varten uutta pontta.

- On kova motivaatio iskenyt päälle. Se, että minulla on tekemisessäni intoa, on yksi parhaista asioista tällä hetkellä. Yritetään saada keihäs lentämään ensi kesänä.

- Tämä asia lievitti melkoisesti pettymystä ja vei sen oikeastaan pois. Kaikki ajatukset ovat jo ensi vuodessa, Pitkämäki päätti.

Lähteet: YLE Urheilu

Suosittelemme

Tuoreimmat