Super Saturday ei jätä kylmäksi

Tenniksen US Openissa on vuorossa turnauksen mielenkiintoisin pelipäivä, kun sekä miehet että naiset pelaavat välieränsä. Vaikka rankkasateet ovat haitanneet tämänkin vuoden turnausta, niin sanottu Super Saturday tarjoaa rutkasti jännitettävää.

urheilu
Roger Federer, Novak Djokovic, Rafael Nadal ja Andy Murray.
EPA

US Openin toisen peliviikon lauantai on ristitty Super Saturdayksi, koska silloin on perinteisesti pelattu miesten välierät ja naisten loppuottelu. Nyt kattaus on sitäkin laajempi, kun naistenkin finalistit ovat vielä ratkomatta.

Roger Federer valitti puolivälieränsä jälkeen, että surkea keli on pilannut Super Saturdayn alkuperäisen idean. Sveitsiläisen mielestä järjestäjien pitäisi tehdä uudistuksia turnausohjelmaan, jotta US Open ei venyisi enää jatkossa kolmannelle peliviikolle. Miesten loppuotteluhan pelataan tänä vuonna jo neljännen kerran peräkkäin maanantaina. Kaikesta huolimatta Super Saturday on tänä vuonna superlauantai sanan varsinaisessa merkityksessä: miesten kaaviossa on jäljellä maailman neljä parasta pelaajaa ja naisissakin otteluparit tihkuvat mielenkiintoa.

Super Saturdayn avaavat huikeaa kautta pelaava Novak Djokovic ja viidesti New Yorkissa mestaruuden voittanut Roger Federer. Tämä on jo viides vuosi peräkkäin, kun kaksikko kohtaa US Openin välierissä tai loppuottelussa. Viime vuonna Djokovic peittosi sveitsiläisen välierässä viisieräisessä trillerissä ja tämän kauden kohtaamisissa serbi on niskan päällä voitoin 3-1. Mielenkiintoinen seikka on kuitenkin, että kaksikon edellisessä kohtaamisessa Ranskan avoimissa Federer katkaisi Djokovicin 43 ottelun pituisen voittoputken.

Toisessa välierässä finaalipaikasta taistelevat maailmanlistan kakkonen Rafael Nadal ja neljänneksi sijoitettu Andy Murray. Puolivälieränsä jälkeen itseluottamusta uhkunut Nadal on miesten välieränelikosta ainoa, joka ei ole hävinnyt erääkään tämän vuoden turnauksessa. Murray on puolestaan petrannut turnauksen edetessä ja haluaa toistaa vuonna 2008 tekemän temppunsa: skotti passitti Nadalin laulukuoroon kolme vuotta sitten juuri välierävaiheessa.

Naisiakaan ei sovi unohtaa. Lauantain välierissä nähdään todellinen herkkupala, kun maailmanlistan ykköspelaaja Caroline Wozniacki ja loukkaantumisistaan toipunut Serena Williams iskevät yhteen. Mikäli Wozniacki onnistuisi kampeamaan 13-kertaisen Grand Slam -voittajan tieltään, olisi hän todella lähellä himoitsemaansa ensimmäistä arvoturnausvoittoaan. Samalla Wozniacki ravistaisi melkoisen apinan niskastaan, sillä koko tennismaailma on odottanut hänen nousemistaan Grand Slam -voittajaksi jo pitkään.

Toisessa välierässä nähdään, jatkuuko sijoittamattoman Angelique Kerberin huikea lento. Neljässä edellisessä Grand Slam -turnauksessaan avauskierroksella pudonnut saksalainen haastaa australialaisen Samantha Stosurin. Miesten välierien tavoin naisten semifinaaleista on lupa odottaa tasaisia vääntöjä.

Vaikka surkea keli on latistanut US Openin loistoa, ei Super Saturday jätä varmasti ketään kylmäksi.

Ossi Saarinen Kirjoittaja on YLE Urheilun toimittaja

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat